Uz posredovanje Ministarstva prometa i veza BiH

BHRT i FTV potpisali sporazum o suradnji, sredstva od RTV takse bit će raspoređena idućih dana

30.05.2024.
u 16:38

Generalni direktori BHRT-a Belmin Karamehmedović i RTV FBiH Džemal Šabić potpisali su sporazum o poslovnoj suradnji, uz posredovanje Ministarstva prometa i veza BiH.

- Ovaj sporazum predstavlja korak u rješavanju nikada teže situacije u kojoj se našao BHRT. Nakon agonije i neizvjesnosti za ovu medijsku kuću i radnike koja je trajala pola godine, sredstva prikupljena na računu Elektroprivrede BiH od RTV takse bit će raspoređena idućih dana. Nakon potpisivanja ovog sporazuma i doznačavanja novca na račun BHRT-a radnicima će biti isplaćena plaća, a dogovoreni su i budući, međusobni odnosi i obveze između BHRT-a i FTV-a - saopćeno je iz Upravnog odbora BHRT-a.

Pored sporazuma o suradnji, kako se navodi, generalni direktor BHRT-a i FTV-a potpisali su i aneks ugovora s Elektroprivredom BiH o prikupljanju RTV takse.

-BHRT zahvaljuje ministru prometa i veza BiH Edinu Forti na posredovanju i traženju rješenja, kao i svim drugim akterima koji su dosad bili podrška BHRT-u - navodi se u saopćenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije