Meč 3. kola

Bh. rukometašice upisale pobjedu protiv Latvije

06.06.2021.
u 15:19

Ženska rukometna reprezentacija BiH upisala je uvjerljivu pobjedu protiv Latvije u meču posljednjeg 3. kola pretkvalifikacija za Europsko prvenstvo, a konačan rezultat na kraju je glasio 31:19.

Nakon izjednačenog početka utakmice u kojem su bh. igračice imale blagu prednost, od sredine pa do kraja prvog poluvremena na terenu kao da je bila samo jedna ekipa i naše rukometašice već tada su riješile pitanje pobjednika.

Pri rezultatu 5:5 naše igračice prave seriju od 11:2, dolaze do prednosti od devet pogodaka prednosti na poluvremenu i već tada je bilo jasno da će upisati pobjedu.

U drugom poluvremenu opet su bh. rukometašice bile te koje su se faktički sve pitale, a do kraja meča uspjele su dodatno povećati prednost i upisati drugu pobjedu u ovim pretkvalifikacijama. Najučinkovitija u bh. reprezentaciji  bila je Nikolina Čutura sa šest pogodaka.

Podsjetimo, samo prvoplasirana ekipa iz bh. grupe će se plasirati u kvalifikacije i bit će smještena u grupu 3 sa reprezentacijama  Nizozemske, Njemačke i Bjelorusije, a to će vjerovatno biti Grčka koja će protiv Italije danas tražiti treću pobjedu u isto toliko mečeva.

Grčka je u prvom kolu bila bolja od bh. rukometašica rezultatom 29:18, što je ujedno bio i prvi meč bh. reprezentacije nakon punih 12 godina, dok je jučerašnja pobjeda naših igračica protiv Italije bila prva pobjeda nakon punih 13 godina.

Rezultat

Bosna i Hercegovina - Latvija 31:19 (16:7, 15:12)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?