sastanak

BH. parlamentarci s generalicom McGaha o sigurnosnoj situaciji u BiH

04.10.2023.
u 17:06

Predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH Jasmin Imamović, predsjedavtelj izaslanstva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Kemal Ademović, članovi ovog radnog tijela i izaslanstva Marina Pendeš, Sredoje Nović, Radovan Kovačević, Slavko Matić, Milan Dunović i Safet Softić, te parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović razgovarali su danas sa komandanticom NATO stožeras u Sarajevu, brigadnom generalicom Pamelom McGahom.

Tijekom sastanka razmijenjena su mišljenja o stanju u sektoru obrane i sigurnosti BiH, kao i o radu Zajedničkog povjerenstva i Izaslanstva PSBiH u PSNATO-a.

Predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva Jasmin Imamović upoznao komandanticu MCGahu s prioritetima u radu, posebno s aktivnostima koje je Zajedničko povjerenstvo imalo protekli tjedan sa jedinicima i komandama Oružanih snaga BiH (OSBiH), komandom 6. pješadijske brigade OSBiH, 5. pješadijske brigade OSBiH, TROM Doboj, kao i sa sadržajem sastanaka sa generalskim korom i komandatima jedinica i komandi OSBiH, te predstavnicima Regionalnog ureda Granične policije Sjeverozapad - Gradiška.

Članovi Zajedničkog povjerenstva iznijeli su mišljenje da je neophodno da svi zajedno učine dodatne napore da se poboljšaju uvjeti života i rada pripadnika OSBiH, te da je potrebno da se, uoči predstojeće sezone grijanja, na vrijeme obezbijede energenti.

Na sastanku je upozoreno da je potrebno uložiti dodatne napore kako bi se modernizirala oprema OSBiH, posebno ona koja je potrebna za pomoć civilnom stanovništvu tijekom elementarnih nepogoda.

Predsjedatelj izaslanstva PSBiH u PSNATO-a Kemal Ademović informirao je komandanticu NATO štaba u Sarajevu o tijeku priprema za predstojeći 105. Rose Roth seminar PSNATO-a, koji će se, u suradnji sa PSBiH, biti održan od 14. do 16. studenoga 2023. godine u Sarajevu.

Istovremeno, bilo je riječi i o učešću Izaslanstva PSBiH na 69. godišnjem zasjedanju PSNATO-a, koje se od 6. do 9. listopada ove godine održava u Kopenhagenu.

Brigadna generalica McGaha informirala je nazočne o trenutnim aktivnostima NATO stožera u Sarajevu, kao i o suradnji sa subjektima obrambenog i sigurnosnog sektora u BiH.

Razmijenjena su mišljenja i o nizu drugih pitanja u BiH, posebno o aktualnoj sigurnosnoj situaciji u BiH, kao i o tome šta je potrebno dodatno učiniti da se poboljša standard pripadnika OSBiH, priopćeno je iz PSBiH.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?