AGENCIJA ZA STATISTIKU

Bh. građevinari – Vrijednost izvršenih radova u inozemstvu veća za 4,4 posto

23.11.2021.
u 14:49

Vrijednost izvršenih radova bosanskohercegovačkih građevinara u inozemstvu u devet mjeseci (siječanj-rujan) ove godine iznosila je više od 111 milijuna KM i veća je za 4,4 posto u odnosu na isti period prošle godine.

Najveći dio izvršenih radova, 63 posto, odnosi se na na objekte niskogradnje, a 37 posto na objekte visokogradnje, objavila je Agencija za statistiku BiH.

U Europi je vrijednost izvršenih građevinskih radova u tom periodu iznosila 110,9 milijuna KM, a u Africi, gdje su bh. građevinske firme ranije bile više zastupljene, svega 275 tisuća KM.

U Hrvatskoj je vrijednost tih radova iznosila 29,2 milijuna KM, Srbiji 24 milijuna KM, Njemačkoj 19,4 milijuna KM, Švedskoj 18,5 milijuna KM, itd.

Visokogradnja je zastupljena jedino u zemljama Europe, dok je niskogradnja 99,6 posto zastupljena u zemljama Europe, te 0,4 posto u zemljama Afrike.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije