nova pravila

Bh. građani više ne trebaju “razlog” ulaska u Hrvatsku, potvrde ostaju na snazi

granica
Tomislav Miletic/PIXSELL
08.04.2022.
u 08:56

U Republici Hrvatskoj se od subote ukidaju gotovo sve epidemiološke mjere, dok na snazi ostaje samo obveza korištenja maski u zdravstvenim i socijalnim ustanovama. Također, dok se za državljane EU ukida obveza predočavanja COVID potvrda pri ulasku u ovu zemlju, za ostale građane ta odredba ostaje na snazi.

Promjena koja vrijedi za putnike iz trećih zemalja (među kojima je i Bosna i Hercegovina) jeste da više neće biti potrebno navoditi razlog dolaska, no ostaje odredba o dopuštenom ulasku u Hrvatsku uz posjedovanje potvrde o cijepljenju s dvije doze cjepiva protiv koronavirusa, dokazu o prebolovanoj bolesti ili uz negativan PCR test.

Šef Nacionalnog štaba civilne zaštite i ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Dabor Božinović izjavio je na konferenciji za novinare da se od petka u ponoć gotovo sve mjere stavljaju van snage i da će se građani moći okupljati bez ograničenja, prenosi N1.

“Važit će tek preporuka za korištenje maski za lice, ali to će biti individualna odluka pojedinca, a nenošenje maski više neće biti predmet sankcionisanja”, dodao je Božinović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?