Ruggero Corrias

Bh. građani imaju pravo na učinkovitu i transparentnu javnu upravu

Ruggero Corrias
29.10.2015.
u 14:39

Talijanski veleposlanik u BiH Ruggero Corrias izjavio je da je Parlamentarna skupština BiH danas prvi put koristila najmodernije informatičke tehnologije uvedene u parlament od strane Italije, kroz projekt Europske unije.

Corrias je ovo izjavio povodom uporabe informatičkih sustava i procedura na jučerašnjoj i današnjoj sjednici Parlamentarne skupštine BiH, koje je realizirala javna agencija ICT Regije Piemonte "CSI Piemonte" u okviru projekta EuropeAid "ICT-based solutions for Bosnia and Herzegovina".

- Bosanskohercegovački građani imaju pravo posjedovati vitalnu, učinkovitu i transparentnu javnu upravu, što je nužan korak na putu reformi koje BiH treba provesti kako bi predstavila vjerodostojnu kandidaturu za članstvo u EU. Italija pomaže ovu zemlju i u sektoru visokih tehnologija, stavljajući na raspolaganje svoje avangardne vještine i sposobnosti,  rekao je Corrias, prenosi Fena. 

Ovaj projekt, financiran kroz pretpristupne fondove EU i realiziran tijekom posljednje dvije godine, provedbom informatičkih rješenja pomogao je transparentnosti i učinkovitosti bh. političkih i administrativnih struktura, posebno Agencije za identifikacijske isprave, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEAA) i Parlamentarne skupštine BiH, priopćeno je iz Veleposlanstva Italije u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?