Granični prijelaz Brod

Bh. državljanin pokušao prokrijumčariti oružje u zemlje EU

oruzje
08.04.2016.
u 14:22

U namjenski napravljenom bunkeru za krijumčarenje ispod poda automobila otkriveno je: pet automatskih pušaka i četiri pištolja s pripadajućim okvirima za streljivo, 381 komad streljiva za puške i 75 komada za pištolj

Službenici Granične policije BiH jučer su na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod spriječili krijumčarenje veće količine oružja i streljiva u zemlje Europske unije, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Oružje i streljivo pronađeni su prilikom pretresa putničkog motornog vozila Lancia, bh. registarskih oznaka, prilikom izlaska iz BiH. Vozilom je upravljao M.S. (1988.), državljanin BiH. 

U namjenski napravljenom bunkeru za krijumčarenje ispod poda automobila otkriveno je: pet automatskih pušaka i četiri pištolja s pripadajućim okvirima za streljivo, 381 komad streljiva za puške i 75 komada za pištolj. Daljnjim radom pripadnici GPBiH noćas su pretresli stambene objekte M.S. u Maglaju i obiteljsku kuću Š.E. (1984.) u Zenici u kojoj je pronađeno 87 metaka raznih kalibara.

Oružje, streljivo i vozilo privremeno su oduzeti. M.S. je uhićen zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo "neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe". Priveden je u sjedište GPBiH gdje se kriminalistički obrađuje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije