Naslovnica Vijesti

Bez registracije nema ni poticaja za poljoprivrednike i farmere

24. rujna 2017. u 07:00 0 komentara 6 prikaza

Nakon popisa stanovništva, u BiH će se najkasnije do 2020. godine morati provesti i popis svih poljoprivrednih imanja i stoke, što će biti temelj za usporedbu poljoprivrednih statističkih podataka s podacima EU zemalja i razvoja poljoprivrednog sektora.

Ciljevi popisa

Kako piše o dokumentu pod nazivom “ Strategija razvoja Statistike Bosne i Hercegovine 2020.”, popis poljoprivrede označen je kao nužan i prioritetan, čime bi se dobio statistički registar farmi, osigurali strukturni podaci farmi te izmijenila kompletna metodologija načina prikupljanja podataka u statistici poljoprivrede prelaskom s metode procjena općinskih procjenitelja na metodu uzorka. Cilj popisa je osiguranje svih potrebnih strukturnih podataka u poljoprivredi, formiranje statističkog registra farmi kao sveobuhvatni okvir za istraživanja na bazi uzorka i tipološka klasifikacija farmi kao osnova za razvoj poljoprivrednih informacijskih sustava...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.