Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Bez pečenja: Recept za brzi kolač od jogurta, keksa i voća

24. srpnja 2021. u 16:53 0 komentara 372 prikaza
Foto: Natašine slastice/kolaci.biz

Kada vrijeme zatopli mnogi se ne žele približiti pećnici, ali niti ne odreći ponekog slatkog zalogaja. Baš zato idealno je rješenje u ovom razdoblju - kolač koji se ne peče.

Recept za jedan takav kolač na svom blogu objavila je i Nataša Pralica, prenosi Zadovoljna.hr. 

Riječ je o kolaču od jogurta koji se brzo priprema, a kako je objasnila Nataša, njoj se recept sviđa jer je jednostavan i fleksibilan, a neke stvari mogu se i korigirati.

Recimo, ukoliko vam je ova količina previše, možete bez problema napraviti pola mjere. Voće koristite po želji i ako volite više voća slobodno ga dodajte.

Što se tiče šećera, za ovaj kolač od jogurta količinu sam korigirala po ukusu i s obzirom da sam koristila jagode bilo je dovoljno. Budete li koristili kiselije voće, možete dodati više šećera, napisala je Nataša i dodala da bi, nakon što ga složite, bilo dobro da kolač odstoji u frižideru jer će tako dodatno omekšati. Ona ga je primjerice ostavila preko noći. Kaže i da umjesto šlaga možete napraviti ganache.

 

SASTOJCI ZA KOLAČ OD JOGURTA S KEKSOM I VOĆEM

- 1 kg petit keksa
- 1 l jogurta
- 50 gr šećera u prahu
- 500 gr opranih i izrezanih jagoda ili voća po želji (voće i količina mogu po želji)
-300 ml vrhnja za šlag
- margarin ili maslac za premazivanje tepsije

PRIPREMA

1. U veću posudu dodajte izlomljeni keks.

2. Ulijte jogurt i sve pomiješajte

3. Ubacite narezano voće

4. Dodajte šećer u prahu i sve sjedinite

5. Tepsiju primjera 27 x 35 cm premažite margarinom ili maslacem

6. Smjesu rasporedite u tepsiji

7. Vrhnje za šlag izradite i premažite preko kolača

8. Kolač stavite u frižider, bilo bi dobro preko noći da keks potpuno omekša.

Dobar tek!

 | Autor : Natašine slastice/kolaci.biz Foto: Natašine slastice/kolaci.biz

 

 

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.