Saša Dalipagić

Bez odlaganja provesti aktivnosti prelaska BiH iz industrijskog u IK društvo

Saša Dalipagić
28.09.2016.
u 10:10

Ured za razvoj telekomunikacija pri Međunarodnoj telekomunikacijskoj uniji spreman je pružiti pomoć Bosni i Hercegovini u ostvarenju njenih prioritetnih ciljeva radi adekvatnijeg korištenja IK tehnologije u svrhu održivog razvoja - izjavio je direktor tog ureda Brahim Sanou prilikom susreta sa zamjenikom ministra komunikacija i prometa BiH Sašom Dalipagićem u utorak u Budvi. 

Prilikom sastanka, koji je održan na poziv direktora Sanoua, Dalipagić je predstavio prioritetne aktivnosti koje Bosna i Hercegovina poduzima ili treba poduzeti u skorije vrijeme radi osiguravanja adekvatnog korištenja IK tehnologija.

Dalipagić je istaknuo kako je potrebno provesti identifikaciju propisa koje je potrebno mijenjati u smislu prilagode domaće regulative europskim standardima, te je naznačio potrebu usvajanja politike razvoja informacijskog društva sukladno preporukama Europske unije i njihovih relevantnih dokumenata, usvajanje Politike informacijske sigurnosti i novog zakona o e-potpisu.

Dalipagić je zaključio da se aktivnosti prelaska Bosne i Hercegovine iz industrijskog u IK društvo, društvo zasnovanom na znanju, moraju poduzeti bez odlaganja kako bi se spriječilo dalje produbljivanje razvojnog jaza između Bosne i Hercegovine i drugih europskih i zemalja u regiji, priopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?