SLATKI RECEPTI

Bez glutena: Rustikalni kolač od badema i klementina najbrži ukusni desert

Marija Herjavić Jerkić
15.03.2022.
u 07:45

Ovaj kolač je začas gotov, a sasvim dobro funkcionira i bez chantilly kreme - probali smo i jednu i drugu varijantu. U obliku torte izgleda vrlo otmjeno pa ga možete pripremiti i u svečanim prigodama.

Jedna od nama omiljenih gastroblogerica, Marija Herjavić Jerkić, zbog alergije na gluten često priprema božanstvene bezglutenske kolače. Danas vam donosimo jedan od recepta, a na njezinom Instagram profilu pronađite još ideja za tjedni jelovnik.

Rustikalni kolač od badema i klementina 

Sastojci za biskvit: 

200 g mljevenih oljuštenih badema 
100 g prosenog brašna 
malo praška za pecivo 
200 g šećera 
200 g maslaca 
3 jaja 
vanilin šećer 

Za sirup:

sok 2 klementine

Za chantilly kremu: 

200 ml slatkog vrhnja 
jušna žlica šećera u prahu 
1 žličica ekstrakta vanilije

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Priprema: 

Pjenasto umutite šećer i u potpunosti omekšali maslac, pa krenite dodavati jedno po jedno jaje. Zatim ubacite sve ostale sastojke i dobro promiješajte mikserom. Prelijte u maslacem premazani kalup i pecite oko sat vremena na 180 stupnjeva. Dok se kolač peče, pripremite sirup tako da malo prokuhate na laganoj vatri sok od klementina. Pečeni kolač preokrenite na pladanj, izbodite štapićem i prelijte sirupom. Ohlađeni kolač poslužite uz chantilly kremu koju dobijemo tako da tučemo slatko vrhnje sa šećerom u prahu i vanilijom.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije