ON LINE SASTANAK

Bevanda: Suradnja s EBRD-om otvara put novim projektima u BiH

15.04.2021.
u 16:20

Zamjenik pedsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda, koji je guverner Bosne i Herecegovine u Europskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD), ocijenio je da ova banka financira vodeće infrastukturne projekte u BiH, posebice koridor Vc te da je nezaobilazan faktor u pokretanju novih investicija.

Na današnjem sastanku, koji je održan on line, sa predsjednicom EBRD-a Odile Renaud-Basso predsjedatelj Vijeća ministara Zoran Tegeltija i njegov zamjenik ministar Vjekoslav Bevanda istaknuli su da je suradnja s ovom bankom konstatntna, uspješna te da se uklapa i u aktualne tokove i potoškoće izazvane pandemijom virusa Covid – 19.

Tijekom sastanka naglašene su priorotetne oblasti u djelovanju i ulaganjima EBRD-a sukladno strategiji i dogovorenim projektima. U ovom segmentu ministar Bevanda istaknuo je primjedbe na nove okolnosti i politiku djelovanja u kojoj se smanjuje potpora EBRD-a projektima baziranim na plinu što je u BiH još teško izvodivo te pozvao na razumijevanje za ovo pitanje.
 
Prema riječima ministra Bevande skraćen je proces ratifikacije ugovora te to nije problem kakav je bio u prošlosti i što je predstavljalo i problem za projekte EBRD-a.

Ministar Bevanda čestitao je 30 godina postojanja EBRD-a, te poželio uspjeh u radu novoj predsjednici u predstojećem mandatu i izrazio očekivanja da će se dobra suradnja nastaviti. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?