Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Bevanda: Laž je da sam blokirao financiranje izbora

26. svibnja 2022. u 14:51 0 komentara 592 prikaza

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda povodom pojedinih medijskih izvješća u vezi s današnjom sjednicom Vijeća ministara BiH dao je sljedeću izjavu za javnost:

„Tijekom trajanja današnje sjednice Vijeća ministara BiH u medijima se pojavila informacija da sam blokirao donošenje odluke o financiranju općih izbora. Od same činjenice da se vijest pojavila dok je sjednica još trajala važnije je što je u javnosti objavljena netočna, neprovjerena i zlonamjerna informacija.

Naime, na današnjim sjednicama odbora, koji su stalna tijela Vijeća ministara i u čijem radu sudjelujem, kao ni na samoj sjednici Vijeća ministara nije bilo ni riječi o financiranju izbora niti je takva odluka bila tema rasprave.

Tempirano objavljivanje informacija koje se odnose na mene i moj rad traje u kontinuitetu i nije  slučajnost, ali još je važnije da se na ovaj način derogira i Vijeće ministara BiH kao institucija koja donosi važne odluke i stvara atmosfera koja ometa normalan rad.

Zbog svega toga izražavam posebno zadovoljstvo što je danas jednoglasno usvojen Dokument okvirnog proračuna za razdoblje 2022—2024. godinu čime je ispunjen zakonski preduvjet da Vijeću ministara vrlo brzo iz Ministarstva financija i trezora BiH dostavimo Proračun institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2022. godinu kako bi započela prcedura njegova usvajanja.

Ministarstvo financija i trezora i ja osobno nastavljamo raditi sukladno Ustavu i zakonu u vjeri da samo tim putem možemo doprinijeti boljitku u BiH i neometanom funkciniranju svih institucija“, izjavio je ministar Bevanda.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.