Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Bevanda i Ivancov – Dogovor o potpisivanju Sporazuma o klirinškom dugu

21. veljače 2017. u 11:51 0 komentara 8 prikaza
dg

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas veleposlanika Ruske Federacije u BiH Petera Ivancova s kojim je razgovarao o mogućim terminima za potpisivanje Sporazuma o klirinškom dugu.

Sugovornici su izrazili obostrano zadovoljstvo zbog činjenice da su u obje države završene sve potrebne procedure kao i da su stekli uvjeti za popisivanje ovog Sporazuma, priopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.

Dogovoreno je da će Sporazum biti potpisan u Moskvi, nakon čega će obje države nastaviti sa provedbom daljnjih aktivnosti koje prethode izvršavanju obveza iz Sporazuma.

Ministar Bevanda predložio je nekoliko termina tijekom travnja za potpisivanje Sporazuma, a točan termin bit će poznat nakon odgovora ruske strane o odgovarajućem datumu.

Sugovornici su razgovorali i o pripremama za sastanak Međudržavne komisije za suradnju dvije zemlje i u tom smislu konstatirano je da treba nastaviti konsultacije sa entitetima u vezi zaključivanja Ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Bosne i Hercegovine i Ruske Federacije.

Također, ministar Bevanda i veleoslanik Ivancov razgovarali su o aktualoj političkoj situaciji kao i o provođenju ekonomskih reformi u Bosni i Hercegovini.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.