ministar financija i trezora BiH

Bevanda: Haški tribunal je politički sud čija je uloga da prekraja povijest

Vjekoslav Bevanda
30.11.2017.
u 15:05

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda izjavio je danas da presuda, koja je izrečena jučer u Haškom tribunalu čelnicima Herceg–Bosne, izaziva šok i nevjericu jer je nepravedna, kontroverzna, pravno neutemeljena i politički obojena.

Ministar Bevanda smatra da su se potvrdile tvrdnje onih koji su Haški tribunal okarakterizirali kao politički sud čija je uloga da prekraja povijest.   

„I pored svih negativnih posljedica ove presude nužno je da se održi mir i dostojanstvo u odnosima naroda u Bosni i Hercegovini, ali i da se osigura ono što nalaže Ustav – jednakoipravnost svih koji ovdje žive. Svjedočimo različitim aršinima  u međunarodnom pravosuđu i to nam ne smije biti temelj u izgradnji međusobnih odnosa i ustrojstva države“, naglasio je Bevanda.

Dodao je da samo pravda može dati spokoj žrtvama i njihovim obiteljima ali da falsificiranje povijesti ne vodi ni pravdi ni pomirenju, zbog čega narodi u BiH moraju mnogo više raditi na povjerenju i međusobnom razumjevanju kako bi imali državu po mjeri svih.

Ključne riječi

Komentara 1

ZL
ZLIČKO
16:27 30.11.2017.

A nije bio politički kad je oslobodio generala Gotovinu ,koji licemjer.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?