Bevanda i Bo

Bespovratna pomoć Kine u vrijednosti 7,5 milijuna KM

13.09.2017.
u 12:35

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda i veleposlanica Narodne Republike Kine u BiH Chen Bo potpisali su danas u Sarajevu Sporazum o gospodarsko-tehničkoj suradnji za bespovratnu pomoć Vijeća ministara BiH i Narodne Republike Kine u vrijednosti 30 milijuna juana (7,5 milijuna KM).

Bevanda je nakon potpisivanja ovog sporazuma kazao da su sredstva namijenjena za realiziranje projekta donacije opreme za sigurnosne provjere (skeneri za velike kamione) te da je korisnik donirane opreme Granična policija BiH i da će ovaj iznos biti uvećan za dodatnih osam milijuna juana, tako da ukupan iznos donacije iznosi 9,5 milijuna KM.

- Ova donacija i oprema će omogućiti Graničnoj policiji kvalitetniji rad na terenu. Treba napomenuti i da je NR Kina uz opremu osigurala i obuku Graničnoj policiji koja se odnosi na montažu, upotrebu i održavanje - kazao je Bevanda naglašavajući da je NR Kina veliki prijatelj BiH što pokazuje kontinuiranim pružanjem pomoći u raznim oblastima.

Najavio je da je u tijeku postupak zaključivanja još jednog sporazuma o bespovratnoj pomoći u iznosu od oko pet milijuna maraka, a namjena će biti naknadno utvrđena posebnim sporazumom.

Bo je izrazila zadovoljstvo današnjim potpisivanjem sporazuma podsjećajući da je Kina u proteklih nekoliko desetljeća zabilježila brzi rast. Kina je, po njezinim riječim, još zemlja u razvoju i spremna je pružiti pomoć i drugim zemljama u razvoju.

Potpisivanju sporazuma nazočili su i predstavnici Granične policije BiH, koja je korisnik ove pomoći.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije