Mostar

Bešlić na svečanosti obilježavanja Dana Splita

10.05.2016.
u 10:00

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić bio je nazočan na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Splita u sklopu obilježavanja Dana grada. Na svečanoj sjednici u splitskom HNK bili su, među ostalima, izaslanici predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, Andro Krstulović Opara, i predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića, ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić. Na svečanoj sjednici splitskog Gradskog vijeća u povodu Dana grada i blagdana sv. Dujma gradonačelnik Ivo Baldasar je rekao kako se danas slavi sve ono što Split čini posebnim i nezamjenjivim, ali, dodao je, osim za slavlje, vrijeme je i za preispitivanje. Također je rekao kako mu je čast upravljati Splitom. Dobitnici nagrada za životno djelo su Ante Tukić i Izet Hozo. Kako je obrazloženo, Tukić je to priznanje dobio za dugogodišnji znanstveno-stručni rad na unaprjeđenju liječenja krvožilnih bolesti, izniman doprinos liječničke struke, te uspješan društveni angažman u više područja od interesa za grad Split. Hozi je pripala nagrada, navodi se u obrazloženju, za cjelokupan doprinos stručnom i nastavnom radu te razvoju i unapređenju medicinske znanosti. Godišnja nagrada pripala je Danijeli Jelić za promicanje humanitarnih volonterskih akcija te za ljubav i brigu koju pruža djeci s teškoćama u razvoju i djeci bez roditeljske skrbi.

Istu nagradu dobio je i Joško Kalilić za humanitarni dobrovoljni rad i uspješnu realizaciju projekta “Čist i uređen Park mladosti”. Skupna godišnja nagrada grada Splita dodijeljena je Hrvatskoj ratnoj mornarici za, kako je obrazloženo, aktivno promicanje ugleda Splita i RH u međunarodnom okruženju te za uspješnu suradnju s gradom na svim područjima. Skupnu godišnju nagradu dobila je i udruga “Srce” koja skrbi o osobama s cerebralnom paralizom. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije