osudio prijetnje parohu

Bešlić: Mostar je otvoren i tolerantan za sve, nema mjesta prijetnjama

01.09.2019.
u 12:49

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić osudio je prijetnje parohu Branimiru Borovčaninu iz Blagaja kod Mostara i lokalnoj srpskoj zajednici koje su im upućene prije nekoliko dana kada se u Blagaju služila liturgija i održavao tradicionalni saboru za Veliku Gospojinu.

"Mostar je uvijek bio otvoren i tolerantan za sve narode i u njemu nema mjesta bilo kakvim prijetnjama", poručio je mostarski gradonačelnik Bešlić i pozvao institucije da istraže ovaj slučaj. 

Prema navodima paroha Borovčanina, opasne prijetnje njemu osobno i mostarskim Srbima koji su došli u Crkvu Svetog Vasilija Ostroškog u Blagaju, upućene su putem društvenih mreža.

Borovčanin je nakon ovih istupa izrazio zabrinutost i kazao kako je uplašen za svoju obitelj koja je jedina pravoslavna u cijelom Blagaju te dodao da su nakon ovih prijetnji uznemireni i Srbi iz okolnih mostarskih naselja koji su uglavnom manjina u mjestima gdje žive. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije