inspekcija upozorava

Benzinske crpke u Mostaru moraju iz trgovina povući više proizvoda: Evo što više neće moći prodavati

benzinska crpka
10.11.2023.
u 18:17

Služba za inspekcijske poslove poziva trgovce da s polica svojih maloprodajnih objekata koji posluju u sastavu benzinskih crpki, povuku sve artikle koji ne mogu biti predmet trgovine shodno Zakonu.

Grad Mostar, Odjel za gospodarske, komunalne i inspekcijske poslove, Služba za inspekcijske poslove izdala je važnu obavijest za sve pravne osobe koje se bave djelatnošću benzinskih crpki u Mostaru.

"Sve pravne osobe koja se bave djelatnošću benzinskih crpki na području grada Mostara a koja u svom sastavu imaju trgovačke objekte za promet na malo, dužni su svoje poslovanje uskladiti sa Zakonom o unutarnjoj trgovini i Pravilnikom o uvjetima minimalne tehničke opremljenosti za obavljanje trgovine i trgovačkih usluga.

Predmet poslovanja prodavaonice na benzinskoj crpki jest promet različitim asortimanom proizvoda u originalnom pakiranju.i to:

- promet na malo sitnim industrijskim prehrambenim proizvodima u manjim originalnim tvorničkim pakiranjima, koji se mogu direktno konzumirati, bez prethodne dodatne termičke obrade, odnosno procesa pečenja, prženja, kuhanja i sl., S tim u vezi, na benzinskoj crpki ne može se vršiti prodaja: brašna, tjestenine, ulja, riže, mesa, jaja hrenovki i sličnih proizvoda

- promet na malo neprehrambenim proizvodima i to: ulja, maziva, rezervni dijelovi za automobile, cigarete, sredstva za higijenu, sitni odjevni predmeti-čarape, novine i časopisi, razglednice, suveniri, nosači slike i zvuka, dopuna za mobilne aparate, proizvodi umjetničkih zanata, pribor za pecanje, oprema za kampiranje, kao i alkoholna i bezalkoholna pića u tvorničkom pakiranju, tvornički pakiran sladoled i pivo pakirano u nepovratnu ambalažu.

Služba za inspekcijske poslove poziva trgovce da s polica svojih maloprodajnih objekata koji posluju u sastavu benzinskih crpki, povuku sve artikle koji ne mogu biti predmet trgovine shodno Zakonu, prenosi Pogled.ba.

Tržišna inspekcija Grada Mostara, će provesti ograničenu akciju kontrole benzinskih crpki s aspektom nadzora na asortiman roba koje su predmetom prodaje na istima, u periodu: 15.11-30.11.2023.

Za zatjecanje u prekršaju, zapriječena kazna je;

- za pravne osobe 3.000.00 KM – 15.000,00 KM
- za odgovorne osobe u pravnoj osobi 1.000,00 KM-2.000,00 KM, stoji u dopisu Službe za inspekcijske poslove Grada Mostara.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije