Begić: "Moramo raditi na sustavnom rješavanju pitanja branitelja"

Mladen Begić
20.06.2023.
u 07:41

Kako kaže Begić, ŽZH izdvaja novca onoliko koliko je trenutno u mogućnosti, a branitelji mogu ostvariti svoja primanja i na nekim drugim adresama.

Kakav je položaj braniteljske populacije u Županiji Zapadnohercegovačkoj i mogu li ostvariti sva svoja prava, za RTV HB  govorio je ministar u Vladi ŽZH Mladen Begić. A osim sustavnog odnosa unutar županija, za hrvatske branitelje u BiH važan je i odnos Republike Hrvatske.

Braniteljima koji nisu u radnom odnosu i koji nisu ostvarili pravo na mirovinu, u Županiji Zapadnohercegovačkoj su prema riječima resornog ministra Mladena Begića osigurali zaštitu od nezaposlenosti i zdravstvenu zaštitu.

Begić ističe kako je jasno da to nije dovoljno. Smatra kako treba više raditi na sustavnom rješavanju prava branitelja kada je u pitanju njihova zaštita i skrb. No, kako kaže ŽZH izdvaja novca onoliko koliko je trenutno u mogućnosti, a branitelji mogu ostvariti svoja primanja i na nekim drugim adresama.

Za značajnije poboljšanje položaja branitelja bit će važan iskustveni i svaki drugi doprinos iz Republike Hrvatske.

Državni tajnik iz ministarstva branitelja RH Špiro Janović ističe kako su u Hrvatskoj itekako svjesni doprinosa hrvatskih branitelja u obrani hrvatske slobode s obje strane granice.

Sigurno je kako braniteljska populacija među Hrvatima u BiH nije mala, stoga će i u budućnosti biti važno tražiti  modele kako bi se onim najugroženijim među njima i njihovim obiteljima omogućio dostojan život.

 

 

Ključne riječi

Komentara 2

DR
Dragicina
10:09 20.06.2023.

Od kada postoji dan branitelja u Š. Brijegu?

DR
Dragicina
10:08 20.06.2023.

28 godina nakon rata još niste riješili pitanje branitelja. Kad su opet izbori?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije