zamjenik predsjedatelja Doma naroda PS BiH

Bariša Čolak predvodi izaslanstvo BiH na zasjedanju senata u Bernu

zasjedanje
21.10.2016.
u 12:30

Bariša Čolak, zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PS BiH), predvodi izaslanstvo Doma naroda na 17. zasjedanju Udruge europskih senata, koje se ove godine održava u Bernu.

Tema prvog dana zasjedanja bila je "Borba protiv terorizma" u Europi, te su parlamentarci iz Švicarske predstavili praksu njihovog parlamentarnog nadzora nad aktivnostima vlade te državnim i sigurnosnim obavještajnim aktivnostima.

Drugi dan zasjedanja bio je rezerviran za temu "Uloga senata u procesu parlamentarnog odlučivanja", a tom prigodom Čolak je obrazložio prilično složenu proceduru odlučivanja u domovima Parlamentarne skupštine BiH te naglasio da Ustav BiH nije predvidio ravnopravan status sva tri konstitutivna naroda kada je u pitanju „pravo veta“ odnosno da su postojeća rješenja takva da dovode do različitog - neravnopravnog statusa konstitutivnih naroda, na štetu hrvatskog naroda, kao najmalobrojnijeg naroda u Bosni i Hercegovini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?