Sastanak

Balić i Zadrić o bolničkom smještaju osuđenika

12.03.2016.
u 07:00

Suad Balić, ministar pravosuđa, uprave i lokalne samouprave HNŽ, i Marin Zadrić, predsjednik Općinskog suda Mostar, održali su sastanak o problematici vezanoj uz bolnički smještaj osoba koje, u stanju neuračunljivosti, počine kazneno djelo. Istaknuto je da je prije 9 godina na državnoj razini potpisan sporazum o smještaju i naknadi troškova za izvršenjem mjera sigurnosti izrečenih u kaznenom postupku i u drugom postupku u kojem se izriče mjera psihijatrijskog liječenja, ali se još uvijek u cijelosti ne primjenjuje.

Upozoreno je na činjenicu da se s problemom odgovarajućeg smještaja za neuračunljive osobe, odnosno pružanjem medicinske skrbi u sigurnom okruženju susreće pravosuđe u svim županijama. Zajednički zaključak je kako se žurno moraju osigurati sredstva za smještaj osuđenih osoba koje su kazneno djelo počinile u stanju neuračunljivosti u odgovarajuće medicinske ustanove, nakon čega će Ministarstvo pravosuđa, uprave i lokalne samouprave zaključiti ugovor o smještaju tih osoba s JZU Psihijatrijska bolnica Sokolac.

Aktivnosti u stvaranju uvjeta za siguran bolnički smještaj ovih osoba u HNŽ intenzivno se nastavljaju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?