ekskluzivne snimke

ASSADU STIGLA POMOĆ OD SAVEZNIKA PUTINA: Ovo su prvi snimci ruskih borbenih zrekoplova pristiglih u Siriju

AVIONI
29.09.2015.
u 18:14

U mnoštvu opreme koju je Rusija uputila u Siriju nalaze se moderni borbeni zrakoplovi SU-24 Fencer kao i leteće topovnjače, helikopteri MI 24 Hind

Francuska TF1 objavila je snimke ruskih borbenih zrakoplova u Latakijskoj zračnoj luci. Na snimcima se vide zrakoplovi parkirani pored zračne luke i pokriveni vojnim zelenim pokrivačima. Sirija je prethodnih dana primila od saveznika Rusije nove borbene i izviđačke zrakoplove iz Rusije za borbu protiv Islamske države, naveli su izvori iz sirijske vojske."Naše zrakoplovstvo preuzelo je isporuku najmanje pet borbenih zrakoplova iz Moskve, kao i izviđačke zrakoplove koji nam omogućavaju uočavanje ciljeva sa velikom preciznošću", potvrdio je visoki sirijski vojni dužnosnik. Isti izvor je rekao kako su zrakoplovi stigli prošlog petka u vojnu bazu u sirijskoj provinciji Latakija, tradicionalnom uporištu režima sirijskog predsednika Bašara al Asada. Moskva je takođe isporučila sofisticiranu vojnu opremu za borbu protiv ISIL-a,dodao je isti izvor.Jučer je general NATO Filip Bridlov rekao je da je zabrinut zbog jačanja ruskih vojnih snaga u Siriji. Bridlov je rekao da je Rusija u Siriju poslala znatno naprednije oružje nego ono koje je potrebno za borbu protiv Islamske države, i to u cilju zaštite predsjednika Bašara al Assada. "Riječ je o sofisticiranom protuzračnom oružju", rekao je Bridlov i naveo da nije vidio pripadnike Islamske države koji lete u zrakoplovima za čije su obaranje potrebne takve rakete.Inače na snimcima se vide jurišni zrakoplovi SU 24 i helikopteri Mi 24.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?