TEŠKA NOĆ

Kuće na Rujištu spašene, ali požar još nije pod kontrolom

Foto: Facebook
1/5
13.04.2020.
u 08:35

Mostarski vatrogasci su uz pomoć velikog broja onih koji su se odazvali njihovom pozivu nadljudskim naporima uspjeli obraniti objekte na Rujištu, koji su bili ozbiljno ugroženi.

Iza njih je duga i teška noć, puna neizvjesnosti, no zajedničkim snagama, izbjegnut je najgori scenarij.

- Do tri i nešto se gasio požar. Nadljudskim naporima su obranjene kuće od vatre koja je divljala i gutala sve pred sobom. Ekipe su dežurale ostatak jutra gore. Na dijelu gdje je prijetio požar je saniran, no ima krakova, pa vidjet ćemo. Ništa još nije pod kontrolom - kazao je Dragan Velagić, zamjenik zapovjednika Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar.

Na Rujištu su jučer od poslijepodneva, kada je vatra prešla preko Prevoja s obje strane i ozbiljno ugrozila kuće, osim vatrogasaca Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar bili i članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava, mještani, volonteri i svi oni koji su se odazvali pozivu vatrogasaca da im pomognu. Upućen je zahtjev za međunarodnu pomoć, koji se očekuje danas. Također, dodaje Velagić, očekuju i danas helikopter Oružanih BiH kao i proteklih dana.

 

1/5
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije