teška situacija

Apel Županijske bolnice u Livnu, u akciju se već uključio i izbornik Dalić

Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSEL
24.03.2020.
u 13:31

Iz bolnice u Livnu stiže apel koji se odnosi na trenutačno stanje zdravstva u HBŽ, prije svega županijske bolnice u Livnu:

Hrvatski nogometni izbornik Livnjak Zlatko Dalić uplatio je 10.000 KM na račun Županijske bolnice Livno za nabavku prijeko potrebne zaštitne opreme u cilju zaštite medicinskog osoblja koje se bori protiv koronavirusa.

Dr. Ivan Cikojević, ravnatelj ŽB „Dr. fra Mihovil Sučić“ dodaje kako je ta zdravstvena ustanova već napravila određene pripreme za prihvat pacijenata zaraženih korona virusom:  

- Bolnica je, sukladno svojim mogućnostima, poduzela sve što je mogla. Napravili smo jedan poseban odjel za pacijente koji bi bili s epidemiološkom anamnezom koja je pozitivna.'

Iz bolnice stiže apel koji se odnosi na trenutačno stanje zdravstva u HBŽ, prije svega županijske bolnice u Livnu:  

'Poštovane građanke i građani Livna, BiH i svijeta! Zbog alarmantnog stanja u Gradu Livno, koji je sjedište Hercegbosanske županije, u kojemu se nalazi i županijska bolnica, molimo Vas da pomognete našoj bolnici na način na koji Vaše mogućnosti dozvoljavaju (zaštitne maske, dezinficijensi, zaštitna odijela, respiratori).  Posebno apeliramo na uspješne Livanjke i Livnjake da, ako im mogućnosti dozvoljavaju, izdvoje dio svojih sredstava za kupovinu respiratora koji su neophodni za liječenje oboljelih od COVID-19. Jedan respirator košta od 40 000 do 45 000 KM (Elisa 600). Jedan respirator može spasiti destine života. Udružimo se danas da bismo pomogli onima kojima je najpotrebnije!'

Ovo su brojevi na koje možete uplatiti donacije: 

Županijska bolnica dr.fra Mihovil Sučić Livno

M.B. 428104596009

IBAN: BA393380604811421493

BIC: UNCRBA22XX

Valuta: HRK, EUR

Županijska bolnica dr.fra Mihovil Sučić Livno

M.B. 4281045960009

T.R. 3381502200351780

Valuta: BAM

Nama ništa drugo nije preostalo, nego da se u ovim teškim vremenima za svakog stanovnika BiH i svijeta obraćamo ovako i molimo da nas se shvati ozbiljno. 

Bolnica nema apsolutno nikakve uvjete da bi iole se obranila od korona virusa, a da ne govorimo da ga dočeka spremno i na nogama.  Proračun naše županije još uvijek nije donesen i to je još veća briga za naše liječnike, medicinske sestre i tehničare, servirke, čistačice i pacijente o kojima svi oni skrbe. U HBŽ slijedi katastrofa ako se ne pomogne zdravstvu, posjeduju svega 20 zaštitnih odjela na razini cijele županije, 10-ak zaštitnih naočala, a maski nedostaje u potpunosti. 

U stalnom smo kontaktu s ravnateljem Županijske bolnice vezano za donaciju opreme (zaštitne maske, odjela, naočale, respiratori) ako nam se jave donatori, a novac se uplaćuje izravno na račun bolnice. Mi smo pokucali na sva moguća vrata za koja smo pomislili da bi mogla biti čak i odškrinuta. Dopisi su prevedeni na engleski, njemački, francuski, norveški, arapski jezik, a u tijeku je prijevod na kineski i južnokorejski jezik. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?