zastrašivanje Hrvata u Kraljevoj Sutjesci

“Antidaytonisti” prije mise ušli u dvorište crkve i mahali ratnim zastavama Armije BiH

02.11.2016.
u 07:00

Preostali, a nažalost i malobrojni, Hrvati u Kraljevoj Sutjesci ovih su dana bili zaprepašteni i zbunjeni, a uz sve to i preplašeni provokatorskim nastupom veće skupine osoba koja sebe naziva pokretom “AntiDayton”.

Nenajavljeni posjetitelji

Samo zahvaljujući prisebnošću mještana Hrvata nije došlo do ozbiljnijih posljedica, a ovdašnji su Hrvati te svećenici u Franjevačkom samostanu ogorčeni postupcima i provokacijama u kojima je glavna “meta” bio i sami spomenik posljednje bosanske kraljice Katarine. Skupina nenajavljenih posjetitelja s desetak zastava s ljiljanima prošla je kroz kapiju Franjevačkog samostana i crkve sv. Ivana Krstitelja u Kraljevoj Sutjesci te upala u samostansko dvorište i pred samu crkvu izazvavši zbunjenost i zaprepaštenost kod vjernika katolika koji su se baš u tim trenucima okupljali i spremali za svetu misu. Uz to što svoj posjet i okupljanje uopće nisu najavili ili prijavili poglavaru Franjevačkog samostana, ali ni nadležnim općinskim i policijskim strukturama, ova se poveća skupina “antidaytonista” okomila na spomenik kraljice Katarine koji je uz izgradnju pratećeg kompleksa postavljen na ulazu u samostanski kompleks u Kraljevoj Sutjesci. Taj svoj nenajavljeni upad provokatori su nastavili skrnavljenjem spomenika kraljici Katarini tako što su na njega okačili dosta toga što mu ne pripada, a posebno im se svidjelo “odijevanje” kraljice Katarine u te zastave s ljiljanima pod kojima je u ratnim vremenima i napadana Kraljeva Sutjeska te su pod njom počinjeni i zločini nad Hrvatima ovog naselja u srcu Bosne. Sve su to fotografirali i čak postavljali na svoje službene internetske stranice na kojima su jasno predstavili ciljeve tog svog pohoda na crkvu i Franjevački samostan u Kraljevoj Sutjesci.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Komentara 2

MA
maki69
19:08 02.11.2016.

Sto su se poturice "pomamile" misleci da su neki faktor. Jedino sto jer tocno u tvom mlacenju praze slame je da su ljiljani bili na zastavi srednjovjekovne katolicke Bosne. I tu je kraj price o ljiljanima. Zadnjeg kralja ste vi i osmanlije skratili za glavu a jadna kraljica je bijezeci glavom bez obzira pobjegla u katolicki Rim preko katolickog Dubrovnika i u Rimu je i umrla. Sve cime se kitite nista nije bilo vase i nikada nece biti sve ste pokrali od bosanskih katolika Hrvata. Cak postoje i muslimani oko Kraljeve Sutjeske koji se prezevaju Hrvat i ste prodali vjeru za veceru. A sad mi malo talasaj da ste bili Bogumili jadno jadni.

HK
Huma.Kosača
12:29 02.11.2016.

Ratnim zastavama? Hahaha, zastavom nezavisne RBiH za koju su glasali i Hrvati, ali se onda prikljucili zločinačkoj paratvorevini tzv.hb i izvrsili drzavni udar! Ovo je prije svega srednjovjekovna zastava, zastava i Kraljice Katarine i Kralja Tvrtka kojem je AntiDayton odaoao poštovanje i poklonio se prilikom posjete Bosanskom Kraljevskom Gradu Bobovcu, odnosno Stolnom gradu bosanskih kraljeva. Te neće valjda doći sa kockicama koje su obilježje susjedne države, pa da nam se Kraljica Katarina i Kralj Tvrtko okreću u grobu kao ventilatori vidjevši kockice umjesto njihovih ljiljana. I otkad se to treba najaviti za posjetu nacionalnom spomeniku? Samo jos jedan apsurd u nizu ugrozenih, majoriziranih, preplasenih hrvata koji su zbog iste te preplašenosti prije na par dana doveli silne zastave neustavne tzv.hb i druge kockice susjednih drzava..

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije