Naslovnica Vijesti

Anonimni donator daruje sa 2000 KM svako treće i naredno dijete rođeno u braku

11. siječnja 2019. u 19:26 0 komentara 818 prikaza

Pomalo nevjerojatna priča u današnje vrijeme dolazi iz Srpske pravoslavne Crkve i dobrotvoru koji se obratio ovoj vjerskoj instituciji. Anonimni donator je odlučio svoje bogatstvo stečeno za života podijeliti obiteljima koje imaju troje i više djece. 

Da se ne radi o izmišljenoj novinarskoj priči potvrđuje i pismo pristiglo na adresu Zvorničko-tuzlanske eparhije, piše Zvornicki.ba. 

Naime, anonimni donator je odlučio svoje bogatstvo uložiti u poticanje nataliteta, tako što će svako treće i naredno dijete darivati sa po 2000 KM.

"Imam nemal iznos novca, a nemam nasljednika i želim je uložiti u poticanje rađanja. Za ovu akciju potrebna mi je pomoć naše svete crkve pa vas molim za blagoslov i da obvežete sve svećenike u vašoj eparhiji da svaki svećenik u potiče parove na rađanje trećeg i četvrtog djeteta. Ja bih svako novorođeno dijete darovao sa 2.000 KM", piše u pismu.

Ovaj čovjek odlučio je ostati anoniman, a zastupat će ga Saša Živanović, direktor osnovne škole u Osječanima i Dragan Pavlović, svećenik u selu Gornja Slatina.

Roditelji troje ili više djece, da bi dobili novac trebaju dostaviti potvrdu matičnog ureda i potvrdu svećenika da je dijete kršteno i da je treće ili četvrto dijete u braku. Ove dvije potvrde treba poslati poštom na adresu: Saša Živanović, 74225 Osječani.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.