postali šahovski prvaci

Andrea i Andrija jedini učenici škole prvaci su RS-a: Dijele klupu, zadatke, ali i šahovsku ploču (VIDEO)

RTRS
28.02.2024.
u 07:24

U područnoj školi u nevesinjskom selu Krekovi, četvrti razred pohađaju samo dva učenika i to ni manje, ni više nego dva šahovska pravaka Republike Srpske.

Andrea i Andrija dijele školsku klupu, zadatke, ali i šahovsku ploču i ljubav prema ovoj igri. Njihovo selo Krekovi, poznato po Nevesinjskoj pušci, sada se ponosi i sa dva šahovska prvaka Republike Srpske.

"U odjelu nas je dvoje, nemam više prijatelja samo mi je prijateljica Andrea. Šah igram od šeste godine, kao mali sam igrao s bakom, a kasnije s bratom. Sad sam bolji od bake", priča Andrija, javlja Mondo.

"Četvrti sam razred. Andrija mi je najbolji prijatelj, igramo šah zajedno", dodaje Andrea.

Najbolji prijatelji i u školi znaju odigrati šaha. Da se skrati vrijeme, ali i odmjere snage - tko je bolji.

Učiteljica za svoja dva učenika, ima samo riječi hvale. Prava su joj podrška i za prvašiće, s kojima ovi četvrtaši dijele učionicu.

"Osim što su dobri i vrijedni učenici najbolji su šahisti. Meni je s njima ugodno raditi, nije to samo šturo, sve je kako treba. Ako netko nešto zna, dopunjuje drugog, pravi prijatelji u pravom smislu, nije bilo svađa i nema negativne atmosfere", navela je Tatjana Gambelić, učiteljica OŠ "Risto Proroković" Krekovi kod Nevesinja.

Mali šahisti već se pripremaju za sljedeće natjecanje, koje će biti odražano sljedeći tjedan u Međugorju.

Nadaju se novim pobjedama i medaljama, i da će ponovno, razveseliti sve u svom selu.
 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?