Dragan Čović

Analize o raspadu BiH trebaju biti motiv političarima da brže i bolje rade

05.06.2017.
u 14:35

"Već duže vrijeme mi nemamo parlamentarnu većinu koju smo uspostavili prije dvije godine. To će nas pratiti do kraja izbornog ciklusa", kazao je Čović.

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je danas da obeshrabrujuće analize o raspadu BiH trebaju biti samo motiv političarima da brže i bolje rade na integriranju bh. društva. Čović je nazočio promociji Zbornika radova znanstveno - stručnog skupa s međunarodnim audjelovanjem "Hrvati BiH - nositeljii europskih vrijednosti". On je kazao da bi naredna konferencija trebala odgovoriti na brojna goruća pitanja poput načina uređivanja zemlje po mjeri čovjeka i naroda, piše Klix.ba.

On je prokomentirao i sve češće tvrdnje svjetskih analitičara da je neminovan raspad BiH. Kako kaže, najbolji odgovor svim analitičarima jesu ovakvi zbornici. 

"Kao što govorimo o pozicioniranju jednog od konstitutivnih naroda kao nositelja europske vrijednosti, jednako sam uvjeren da na sličan način to mogu bit predstavnici bošnjačkog i srpskog naroda, kao i svi građani BiH". kazao je Čović. 

Istaknuo je da je uvjeren u to da je BiH kao država koja je priznata u okviru njezinih međunarodnih granica trajna kategorija. Dodaje da je samo pitanje kako se država može urediti i ući brže u proces europskih i drugih integracija. 

"O tome je na najbolji način govoreno na konferenciji Brdo-Brijuni gdje smo na vrlo jasan način razgovarali sa svim kolegama iz okruženja i nositeljima tog procesa Hrvatskom i Slovenijom, kao i s posebnim gostom, predsjednikom Njemačke", rekao je Čović. 

Zaključio je da sve obeshrabrujuće analitike trebaju biti samo motiv političarima da brže i bolje rade na integriranju bh. društva. 

Na pitanje predstavlja li Tompsonov koncert u Mostaru "europske vrijednosti", Čović je rekao da svatko o takvim koncertima ima stajalište pa tako i organizatori koncerta. 

Osvrnuo se i na nepostojanje parlamentarne većine u BiH ponavljajući da se ona prilagođava svakodnevnici u našoj zemlji. 

"Već duže vrijeme mi nemamo parlamentarnu većinu koju smo uspostavili prije dvije godine. To će nas pratiti do kraja izbornog ciklusa", kazao je Čović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?