oko izbornog zakona

Američko veleposlanstvo u BiH: Odlično otvaranje razgovora u Neumu

28.01.2022.
u 18:07

"Vodeća tema razgovora bile su reforme Izbornog zakona u cilju implementacije preporuka ODIHR-a za jačanje izborne transparentnosti", navedeno je iz Veleposlanstva

Veleposlanstvo SAD-a u BiH večeras je obavijestilo javnost o "odličnom otvaranja" razgovora u Neumu u vezi s izmjenama Izbornog zakona.

"Vodeća tema razgovora bile su reforme Izbornog zakona u cilju implementacije preporuka ODIHR-a za jačanje izborne transparentnosti", navedeno je.

U Neumu se od sinoć vode pregovori izaslanika SAD-a i EU Matthewa Palmera i Angeline Eichhorst s domaćim političarima i ekspertima o izbornim reformama. Palmer i Eichhorst su nakon jutarnje runde pregovora razgovarali s novinarima pokazavši izrazit optimizam, prenosi Klix.ba. 

Ono što je Palmer naglasio jeste da je atmosfera pozitivna, ali i ozbiljna s obzirom na to da je na stolu mnogo izazova i teških pitanja koje treba riješiti, prenosi Klix. 

On je kazao kako predstavnici SAD-a i EU nisu došli u Neum trošiti bilo čije vrijeme da ne postoji mogućnost rješavanja problema.

Razgovori se nastavljaju večeras i tijekom vikenda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije