Brigadir Rezo i ministar Marić najavili

Američki specijalci i pripadnici OS BiH pomagat će u obuci policajaca iz HNŽ-a za djelovanje u urbanim sredinama

17.11.2023.
u 18:27

Tijekom susreta razgovaralo se o realizaciji aktivnosti u brigadi i ostvarenoj dosadašnjoj suradnji između MUP-a i OS BiH

Zapovjednik 4. pješačke brigade Oružanih snaga BiH, brigadir Zdravko Rezo primio je u vojarni „Božan Simović" u Čapljini u radnu posjetu ministra unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije Marija Marića sa suradnicima.

Tijekom susreta razgovaralo se o realizaciji aktivnosti u brigadi i ostvarenoj dosadašnjoj suradnji između MUP-a i OS BiH. Nakon ragovora zajedno s brigadirom Zdravkom Rezom su obišli zajedničke vojne obuke koja se izvodi između pripadnika izviđačke jedinice brigade i OS Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije, Sjeverne Irske te Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država.

Brigadir Rezo i ministar Marić su izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, naveli su u priopćenju Oružanih snaga BiH. Istodobno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije su nagovijestili kako bi buduća suradnja mogla uključivati snajpersku obuku, taktičku obuku u urbanim sredinama, suzbijanje masa pri čemu bi Oružane snage BiH bile i poveznica a američkim jedinicama koje imaju razvijene programe obuke prilagođene policijskim operacijama. Na taj bi način pripadnici MUP-a HNŽ-a mogli proći brojne programe specijalističke obuke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije