Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Američki portal izravno povezao urednike SAFF-a s teroristima

09. listopada 2016. u 11:43 0 komentara 335 prikaza
Američki portal izravno povezao urednike SAFF-a s teroristima

Američki portal Veterans Today, objavio je poprilično kompromitirajući članak za BIH, u kojem kao glavnu vezu za napade kako u Parizu tako i Brusselexu optužuje građanina BIH, g.Ezhera Beganovića. Nakon što je SAFF negirao bilo kakvu povezanost s ISIL-om, Veterans Today osvježile su članak dodatnom informacijom s WikiLeaksa u kojoj tvrde da je Beganović od prije poznat kao dio “Bugojanske terorističke skupine koja je već u BIH sudjelovala u podmetanju eksploziva, i napadom na policajce kao i hrvatske povratnike.”

Posljednje eksplozije u Bruxellesu izazvale su novi val zabrinutosti, nakon terorističkih napada u Europi. Nakon uhićenja počinitelja nedavnih terorističkih napada u Bruxellesu, braće Halida i Ibrahima El-Bakravi i Najm-ol-Sha’rawi, otkrivena je veza tih osoba s glavnim počiniteljem incidenta u Parizu – piše Veterans Today.

Izvješće belgijske televizije RTB govori da je Halid el-Bakravi koristio lažni identitet kako bi iznajmio stan u Bruxellesu, i na tom su mjestu otkriveni otisci prstiju Salaha Abdeselama, uhićenog glavnog osumnjičenog u terorističkom napadu u Parizu.

Isto tako, otkrivene su veze tih terorista putem interneta s bosanskim državljaninom Ezherom Beganovićem.

Ezher Beganović jedna je od osoba osumnjičenih za veze s terorističkim organizacijama i ekstremnim skupinama, koji, uz Fatmira Alispahića, Abdusameda Nasufa Bušatlića i Semira Imamovića, s njima blisko surađuje, navodi se u članku.

On je, zajedno sa svojim kolegama, jedan od glavnih pripadnika vjerske ekstremne grupe, koji, koristeći društvene medije i virtualni prostor, privlače ekstremne i radikalne osobe.

Ezher Beganović jedan je administratora portala Saff, koji upravlja s još nekoliko internetskih portala u BIH, tvrdi Veterans Today te portal Bir, Bosna-media, Islamska TV, Minber, Soupkitchen Bosnia, Facebook i Twitter navodi kao sredstva koja u BIH služe za razvoj radikalne vehabijske misli i promicanje ekstremizma i nasilja ovog tima vjerskih fundamentalista.

Beganović je studirao u Saudijskoj Arabiji, gdje je bio pod utjecajem devijantnih ideja vehabizma, te se tijekom brojnih putovanja u Tursku povezao s liderima pokreta daisa i Fronta El-Nosra, iu toj je zemlji prošao terorističku i sabotersku obuku navodi se u članku.

Na ove natpise reagirao je i portal SAFF koji tvrdi da se ovdje radi o podmetanju te da su oni na SAFF-u poznati po svojim anti ISIL stavovima:

“Obavještajno podzemlje je ovih dana preko američkog portala “Veterans Today” plasiralo monstruozne laži na račun magazina Saff i urednika Ezhera Beganovića. Ovo je još jedan u nizu brojnih napada obavještajnog podzemlja na magazin Saff. Tekst sa portala “Veterans Today” je loš pokušaj diskreditiranja ugleda Saffa, urednika i novinara. Kada se pročita spomenuti tekst lahko se uoče sve laži i namjere anonimnih autora koji pokušavaju povezati Saff i Ezhera Beganovića sa Isilom i sličnim terorističkim organizacijama.

Oni to rade iako dobro znaju da su Saff i Ezher Beganović najdosljedniji borci protiv Isila u Bosni i Hercegovini. Obavještajno podzemlje misli da će iskoristiti islamofobičnu atmosferu i tako lahko i bez ikakvih dokaza zaustaviti Saff. Saff će biti ustrajan u borbi protiv svih neprijatelja Bosne i Hercegovine, Bošnjaka i islama. Na tom putu neće nas zaustaviti svo obavještajno podzemlje ovoga svijeta.”

U međuvremenu, je članak na ovoj američkoj stranici osvježen te se u tekstu dalje navodi kako je WikiLeaks web objavio nove informacije vezane za Beganovićeve aktivnosti. WikiLeaks tvrdi kako je Beganović istaknuti član Bugojanske skupine, zločinačke bande u Bosni i Hercegovini, koja je navodno planirala terorističke napade još 2005., ubivši nekoliko policajaca i hrvatske povratnike.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.