dvije obitelji postale jedno

Almir rođaku Hamdiji donirao bubreg: Poklonio mi je novi život

07.04.2022.
u 17:42

Hamdija je prije nekoliko godina počeo s dijalizom, a bubrezi su mu, nažalost, otkazivali i jedina opcija da nastavi normalan život bila je transplantacija.

Almir Šabić svom rođaku Hamdiji Bosniću donirao je bubreg i pružio mu priliku da život nastavi zdrav i sretan sa svojim najmilijim. Obojica podrijetlom iz Bosanskog Novog, Hamdija iz Urija, a Almir iz mjesta Suhače, a sada sa adresama u Njemačkoj i Americi.

Hamdija je prije nekoliko godina počeo s dijalizom, a bubrezi su mu, nažalost, otkazivali i jedina opcija da nastavi normalan život bila je transplantacija.

Lista čekanja u Njemačkoj, gdje živi, bila je duga i neizvjesna, a vremena je bilo sve manje.

Njegov rođak Almir Šabić je znajući kroz što prolazi odlučio pokušati mu pomoći, prije svega testirati se kako bi vidjeli jesu li kompatibilni, odnosno odgovara li njegov bubreg njegovom rođaku, piše Faktor.

Almir je iz Amerike došao u Njemačku te se nakon pregleda ustanovilo da je zdrav i da bi njegov bubreg mogao biti transplantiran Hamdiji.

Kako je kazao njihov prijatelj Muhamed efendija Hodžić, ove dvije obitelji postale su jedno i impresivna je njihova snaga i podrška.

Hodžić je rekao kako je nada pobijedila brigu te kako je Bog dao da je operacija za obojicu prosla uspješno i oporavljaju se u Njemačkoj gdje je izvršen zahvat.

Hamdija je sretan jer je sve prošlo kako treba te se raduje oporavku i povratku svojoj obitelji. 

- Na putu sam oporavka koji će potrajati još neko vrijeme. Rođak je već izašao iz bolnice i dobro se osjeća. Poklonio mi je novi život – kaže Hamdija.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije