NAPRAVITE DIY SREDSTVO

Ako vam odjeća nakon pranja nije skroz čista i mirišljava, s ova dva kuhinjska sastojka operite perilicu!

perilica vesa
shutterstock
19.03.2022.
u 11:00

Dva jeftina kuhinjska sastojka: odnosno 250 ml do 500 ml bijelog octa i jedna do tri žličice sode bikarbone savršeno će oprati perilicu, izvana kao i iznutra.

Iako većina danas ne može ni zamisliti da odjeću mora prati na ruke, stručnjaci upozoravaju da se, da bi veš i dalje iz njih izlazio čist i mirišljav; i perilicu rublja povremeno treba dobro oprati. Ona je naime zbog visokih temperatura i vode savršeno mjesto za razmnožavanje bakterija, gljivica i plijesni, a u njoj se skupljaju i prašina, prljavština i skoreni komadi sredstava za pranje, zbog čega nam odjeća ostaje prljava i nakon pranja...

Prema riječima stručnjakinje za čišćenje za uklanjanje prljavštine iz perilice može nam pomoći mješavina dva jeftina kuhinjska sastojka: 250 ml do 500 ml bijelog octa i jedna do tri žličice sode bikarbone  - Imajte na umu da je bitna i unutrašnjost kao i vanjski dio - kaže ona i savjetuje da se perilicu s DIY mješavinom počne prati izvana, od vrata.

- Smjesu nanesite na vrata i prebrišite, a možete ju koristiti i u bubnju od nehrđajućeg čelika - rekla je. Nakon toga savjetuje pranje brtve vrata koja je često najprljaviji dio, a za to možete koristite staru četkicu za zube.

- U slučaju da na perilici ima i plijesni, samo preko nje pospite sodu bikarbonu pa dobro istrljajte s octom - objasnila je za Mirror. Ta će dva sastojka, kaže, izazvati reakciju i stvoriti pjenu koja će olakšati pranje.

- Nemojte zaboraviti i ladicu za deterdžent; napunite ju octom koji će ukloniti kamenac i razbiti nagomilani skoreni deterdžent - objasnila je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije