Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Ako ste vi i vaš partner preživjeli ovih 6 teških faza vaš će brak trajati zauvijek

Zdrav i sretan brak nije dar s neba, već vlastiti izbor i rad na sebi, a svaki brak ima probleme i nesporazume.
09. listopada 2019. u 08:20 0 komentara 177 prikaza

Ponekad se čini da je najlakše odustati i to može biti istina jer je veliki izazov prolaziti kroz sve loše faze i probleme u braku. No, ako odlučite biti zajedno bez obzira na sve dobiti ćete pravo blago, piše Bright Side. Ako ste prošli kroz sve ove faze imate sreće i vaš će brak trajati zauvijek. 

1. Kritike

Ne mogu svi podnijeti kriticizam, pogotovo ako podsjeća na napad. To može postati veliki problem za partnere. 

2. Odbijanje i 'građenje zida'

Svi su u vezi vjerojatno iskusili situaciju kada vaš partner počinje graditi zid oko sebe i ne želi pričati o problemu koji ga muči. Čini se kao da ih nije briga ili da vas ignoriraju. Takvo je ponašanje puno češće kod muškaraca. 

3. Privlači vas druga osoba

Ovo možda nije lako za probaviti, ali činjenica da vas netko drugi privlači ne znači i da ćete prevariti svojeg partnera. Takvo je ponašanje karakteristično za žene, a najbitnije graditi odnos na povjerenju i ne tajiti takve stvari. 

4. Prijezir 

Prijezir dolazi od osjećaja moralne superiornosti, a može se manifestirati sarkazmom, okretanjem očima i neprijateljskim humorom. To je destruktivno za bilo koju vezu, a riješiti se može radom na sebi, tako da partneru pokažete ljubav. 

5. 'Eksplozija'

Djeca, financijska kriza, toksični članovi obitelji i slične stvari mogu vas dovesti do ludila i tako dolazi do 'eksplozije'. Jedino što želite u tom trenutku je otići, ali trebate se sjetiti da brak znači i dijeljnje problema, i da nije uvijek divno i bajno. 

6. Prihvaćanje i opraštanje

To je trenutak u braku kada odlučite prihvatiti da je vaš partner jednostavno tvrdoglav, odnosno prihvaćate njegove i dobre i loše strane. 

7. Na kraju zajedno

Kada prođete kroz sve navedene faze i preživite ih zajedno s partnerom, dosegli ste nivo kada ćete sve svoje probleme riješavati umjesto da se svađate i bježite od problema. Dolazi do razumijevanja da brak nije uvijek lagan, ali i do osjećaja ponosa jer ste svašta proživjeli zajedno. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.