ZASLADITE SE

Ako ste stalno u potrazi za novim receptima za cheesecake, imamo jedan u kojem ćete baš uživati

03.07.2021.
u 17:52

Ma, nema do cheesecakea! Baš zato donosimo recept zbog kojeg će se za tortu tražiti šnita više

Desert kojem se uvijek rado vraćamo svakako je onaj za cheesecake, a ovog petka i u vikendu pred nama isprobat ćemo ga po receptu Anite Bubalo Jambrović s Instagram-profila Mamine slatke brige. Anita je s nama podijelila recept za cheesecake u kalupu veličine 26 cm, a mi samo možemo reći da se tražila kriška više!

Sastojci za tijesto

- 150 g brašna
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 75 g šećera
- prstohvat soli
- 1 jaje
- 75 g maslaca ili margarina

Sastojci za kremu

- 2 bjelanjka
- 2 žumanjka
- 200 ml vrhnja za šlag
- 500 g sira
- 100 g šećera
- 2 žlice limunovog soka
- 35 g gustina 

Priprema tijesta

Namazati kalup margarinom i pobrašniti ili staviti papir za pečenje. Zagrijati pećnicu na 200°C.
Zamijesiti tijesto od navedenih sastojaka. Tijesto oblikovati u kuglu i 2/3 tijesta razvaljajte i staviti na dno kalupa.
Od ostatka tijesta napraviti traku za rub kalup i dobro utisnuti u donji rub, spojiti.
Zagrijanu pećnicu smanjiti na 160°C i staviti peći 10 minuta.

Priprema kreme 

Prvo izmutiti bjelanjke pa šlag i sve zajedno umiješati. Sir pomiješati sa šećerom i limunovim sokom, žumanjcima i gustinom.
U smjesu dodati bjelanjke i šlag. Sve dobro izmiješati. Izvaditi kalup iz pećnice i na prethodno lagano ispečenu bazu, rasporediti punjenje.
Vratiti u pećnicu i peći 75 minuta na 160°C. Kada se ispeče, ostaviti tortu u pećnici još 15 minuta s otvorenim vratima, a potom izvaditi i pustiti da se ohladi.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?