Zakon o izbornim jedinicama

Ako ne uspije Dom naroda, županije će zaustaviti državni udar entitetskim zakonom

05.07.2018.
u 08:00

U Ustavu BiH, Ustavu Federacije BiH, Izbornom zakonu BiH ne postoji nikakvo pravno utemeljenje za državni udar koji izvode bošnjačke stranke pokušavajući na silu donijeti entitetski “izborni zakon” o izbornim jedinicama i popuni Doma naroda. Tvrde to pravni stručnjaci s kojima smo razgovarali, koji pak upozoravaju kako ovaj pokušaj predstavlja jedan od rizičnijih udara na državu od njezina utemeljenja. Tektonske poremećaje već su stvorile međunarodne intervencije u entitetske ustave s početka ovoga stoljeća te pojačale tenzije među narodima, najprije između Bošnjaka i Hrvata.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

Komentara 2

ZL
ZLIČKO
08:28 06.07.2018.

Trla baba lan,da je prođe dan.Nema pametnija posla.

BR
brodarevac
07:38 06.07.2018.

Do juče su sve nade bile uprte u američkog senatora Vikera kji ga je viknuo Čoviću zaprijetivši sankcijama za njegove neustavne radnje. Cijela međunarodna zajednica protiv, a HDZ i večernji samo melju i govore da je prjedlog neustavni. Zna vecernji vrlo dobro da su 5 stranaka prepisale preporuke venecijanske komisije i međ zajednice i da je hdz ove prjedlog neustavan, ali 100 puta ponovljena laž postaje istina.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije