Danas pregovori s Glencoreom

Ako Aluminij sutra stane, šteta pola mlrd. KM, 900 obitelji u neizvjesnosti

08.07.2019.
u 07:00

Dok se posljednjim naporima strpljenja i energije pokušava spasiti posrnuli mostarski gigant, političko Sarajevo vodi pravi specijalni rat protiv Aluminija.

Plašenje Agrokomercom

Posljednji u nizu nakon paraobavještajnih i medijskih podvala raznih interesnih skupina i sumnjivih mešetara, uključio se propali Agrokomerc, kojega u cijelosti bošnjačka politika pokušava namjestiti grupaciji poslovno-stranačkih povezanih osoba iz Tešnja. Iz nekadašnjega prehrambenog giganta Agrokomerca, od kojega su ostale ruševine i koji nema nikakve veze s mostarskim Aluminijem ni djelatnosti kojom se bave, uputili su vrlo kompromitirajuće pismo predsjedniku Uprave švicarskog Glencorea...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Komentara 2

FY
Fuck you Mother Fucker
11:59 08.07.2019.

Punih deset godina, svake godine po 50 miliona eura preko smijesno niske i politicki dogovorene cijene struje od Elektroprivrede BIH Sarajevo, sto znaci za deset godina 500 miliona eura je poklonjeno bespovratno u HDZ, ovaj Aluminijum Mostar, pa onda isto tako smijesna cijena struje od EP HZ HB kojem je takodjer vlasnik vlada FBIH, sto znaci da je od budzeta FBIH UKRADENO na stotine miliona maraka i bespovratno poklonjeno HDZ-u ovaj Aluminijumu jer se Aluminijum dotira bespovratnim sredstvima kroz smijesnu cijenu struje, na kraju jos su duzni federalnom budzetu 300 miliona maraka preko EP HZ HB, jer kronicni gubitas duguje federalnoj elektroprivredi, sto je dodatnih 150 miliona eura, da ne govorim o placama koje su na prosjeku zapadnih placa. Ukratko i milijarderski Glencore i Aluminijum i HDZ pogotovo trebaju dobiti direktno kurrac u usta, a budu li opet dobili smijesnu cijenu struje preko koje im se daju bespovratna sredstva u vrijednosti stotina miliona eura, treba srusiti na ulici vladu i sve to blokirati. Aluminijum vise ne smije dobiti jednog feninga iz Federalnog budzeta, bilo to direktno od vlade FBIH ili preko smijesno niskih cijena struje, sto se bespovratno poklanjalo preko Aluminijuma mafiji HDZ-a u proslosti.

FY
Fuck you Mother Fucker
11:55 08.07.2019.

Aluminijum ako ne moze opstati na trizsnim vrijednostima, a to znaci da placa trzisnu vrijednost struje, onda mi je stvarno zao milijardera iz Mercedesa, kao i milijardera iz Glencora, da ne govorim o milijarderima iz HDZ banditskog klana, uglavnom ako ne mogu platiti, Aluminijum treba ici u stecaj, kao i Zeljezara Zenica, kao i mnogi drugi. Pa neka imaju vise place nego u Svicarskoj.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?