MUP ZDŽ

Akcija kontrole posjedovanja i korištenja zimske opreme

policija kontrola
04.12.2015.
u 19:17

Pripadnici policije MUP-a Zeničko-dobojske županije tijekom narednih sedam dana poduzimati će pojačane aktivnosti na kontroli sudionika u prometu, posebno na kontroli posjedovanja i korištenja odgovarajuće zimske opreme u vozilima.

"Imajući u vidu činjenicu da je u zimskim uvjetima otežano odvijanje prometa, kada su povećani rizici nastupanja prometnih nezgoda, posebno s teškim posljedicama, s ciljem stvaranja visokog stupnja sigurnosti odvijanja prometa na svim putevima na području županije, policijski službenici aktivnosti na kontroli svih sudionika u prometu. Aktivnosti policijskih službenika u naznačenoj akciji bit će usmjerene na poduzimanje represivnih mjera prema vozačima za koje se utvrdi da su počinili prekršaje koji se ogledaju u neposjedovanju i nekorištenju zimske opreme, te će se sankcionirati i drugi sudionici u prometu u slučajevima kršenja propisa iz Zakona o osnovama sigurnosti prometa na putevima u BiH i Pravilnika o prometu u zimskim uvjetima", službeno je priopćeno iz policije MUP-a ZDŽ, JAVLJA zEDA.

Uprava policije MUP-a ZDŽ upozorava sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa, da upravljaju svojim vozilima krajnje oprezno, da prilagode vožnju i brzinu kretanja vozila osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama kao i stanju vozila i tereta, te na taj način doprinesu stvaranju i osiguravanju osobne sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?