sipa i uio BiH

Akcija 'BOX' - Pretresi na 19 lokacija

SIPA
06.10.2016.
u 14:12

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, provode akciju kodnog naziva ''BOX''.

Izvršeni su pretresi na 19 lokacija na području Orašja, Šamca, Bosanskog Broda, Gradačca, Travnika i drugih mjesta. Osobe koje su pod istragom osumnjičene su za kaznena djela neovlaštene proizvodnje, skladištenja i distribucije duhana i duhanskih prerađevina, prilikom čega su utajene akcize i obveze prema proračunu i državi, a duhan prodavan na ilegalnom tržištu u BiH.

S obzirom na to da su akcize i dadžbine na kilogram duhana oko 85 KM, ovim kaznenim djelima nanosi se velika šteta proračunu BiH.

Osobe pod istragom osumnjičene su za kaznena  djela organiziranog kriminala, neovlaštenog prometa akciznih proizvoda, krivotvorenja isprava, nezakonitog skladištenja i druga kaznena djela.

Postupajući tužitelj je na terenu, gdje zajedno sa SIPA-om i UIO-om koordinira akcijom, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?