VUČIĆ:

Agrokor bio regionalni lider, a sada ćemo svi regionalno stradati

Aleksandar Vučić
08.04.2017.
u 10:47

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema problema sa stabilnošću u zemlji i da ga brine samo situacija u regiji, prenosi Srna

“Sve je u redu, sve je mirno. Srbija je demokratska zemlja i svi imaju pravo izražavati se kako hoće. Naša stvar je da radimo i rješavamo probleme”, rekao je Vučić novinarima u Smederevskoj Palanci.

Vučić je rekao da je ponosan što je dobio najveći broj glasova i ocijenio da najveći broj ljudi poštuje rad.

“Naše je da rješavamo probleme, neki drugi imaju pravo šetati i vikati i raditi što god hoće. Poštujem svakoga tko prosvjeduje na miran način i dok ne ugrožava prava drugih”, rekao je Vučić.

Kada je riječ o krizi hrvatske kompanije “Agrokor”, koja je vlasnik i nekoliko kompanija i malotrgovinskih lanaca u Srbiji, Vučić je rekao da je danas dobio tekst zakona kojim Hrvatska namjerava rješavati ovo pitanje i ocijenio da ga “brine” jer vidi da je to djelimično gašenje vatre, a ne konačno rješenje.

Vučić je istaknuo da su Srbija i BiH sada u problemu “ni krive ni dužne”.

“Nema zdrave ekonomije kad ste dotjerali do sedam milijardi eura duga. Zato nikad nisam volio priče o regionalnim liderima, uvijek se tako završi. Bili su regionalni lideri, a danas ćemo svi regionalno stradati”, rekao je Vučić.

On je rekao da u Srbiji za sada nema problema, da su svi dobavljači iz Srbije za sada plaćeni, ali da se radi o teškoj situaciji.

“Mi bismo sutra uzeli ‘Frikom’, ‘Dijamant’. To su dobre firme, ‘Idea’ je odličan trgovinski lanac, ali oni su unutar sustava i ne možete  birati ono što hoćete”, rekao je Vučić.

On je rekao da je zabrinut za budućnost cijelog kompleksa, a pritom se “igraju razne igre”.

“Uz to, naše monopolske komisije svojevremeno nisu radile svoj posao, pa se sad tresemo, jer nam kontroliraju 65 posto trgovačkog kompleksa”, rekao je Vučić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?