Potvrđeno na sastanku

Agencije vrše intenzivne pripreme za prihvaćanje i registraciju izbjeglica u BiH

sigurnjaci_bih
Press
17.09.2015.
u 16:05

Sigurnosne agencije vrše intenzivne pripreme za prihvaćanje i registraciju izbjeglica u slučaju da se trenutna migracijska ruta pomjeri prema Bosni i Hercegovini, potvrđeno je na sastanku ministra sigurnosti Dragana Mektića s direktorima i predstavnicima agencija u sastavu Ministarstva  sigurnosti - Granične policije BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu, Službe za poslove sa strancima BiH, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Agencije za policijsku podršku, Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova i Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja, donosi portal Večernjeg lista BiH Vecernji.ba

Naglašeno je da neophodna bliska suradnja s drugim sigurnosnim agencijama i policijama, te ministarstvima, humanitarnim organizacijama  i lokalnim zajednicama koje su nadležne za humanitarni aspekt rješavanja eventualne izbjegličke krize, odnosno prijevoz i smještaj izbjeglica.      

Na sastanku je razgovarano i o trenutnim aktivnostima koje provodi Ministarstvo i agencije. Ministar Mektić je istaknuo potrebu jačanja borbe protiv organiziranog kriminala, posebno u oblasti suzbijanja korupcije i trgovine narkoticima, te da će nastaviti insistirati na rezultatima u ovoj oblasti, prvenstveno kroz rješavanje velikih korupcijskih afera i razbijanja organiziranih kriminalnih skupina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?