Tužitelj Salihović

Agencije treba ojačati kako bi BiH bila spremna na terorizam ili trgovinu ljudima

tuzitelj
N1
11.09.2015.
u 15:33

U Sarajevu se održava sastanak predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denisa Zvizdića i članova Vijeća ministara BiH s glavnim tužiteljem Tužiteljstva BiH i direktorima policijskih i obavještajnih agencija i direkcija BiH.I

Razgovarajući o izbjegličkoj krizi istaknuto je da bi eventualna ruta mogao biti sjeveroistok BiH i dio Hercegovine. Objekti u koje će izbjeglice biti eventualno smještene su vojarne na dijelu ili neposredno pokraj ruta. Vojarne i drugi objekti još uvijek nisu precizirani.
- Trebamo biti humani i spremni, izjavio je Zvizdić na današnjem sastanku.

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Goran Salihović rekao je da na događanja s izbjeglicama za sada treba gledati kao na humanitarnu krizu, ali je potrebno ojačati rad svih agencija na čelu sa sigurnosnom kako bi BiH bila spremna na eventualni problem terorizma ili trgovine ljudima, kao i ilegalnog prelaska granice.

Trebamo biti humani i spremni, istaknuto je nakon sastanka čelnika svih policijskih i sigurnosnih agencija s glavnim tužiteljem Tužiteljstva BiH i članovima Vijeća ministara BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije