Došašće

Adventske radosti u Drvaru i B. Grahovu

21.12.2015.
u 07:00

Djeca i mladi bili su pokretači najviše inicijativa pa su tako organizirali kreativne radionice i izrađivali adventske vijence i nakit

Vjernici drvarske župe sv. Josipa i ove su godine doprinijeli da se advent i na vidljiv način očituje u Drvaru, u čemu su se na poseban način angažirala djeca i mladi. Upravo su djeca i mladi bili pokretači najviše inicijativa, pa su tako u prostorijama župe organizirali kreativne radionice u kojima su izrađivali adventske vijence i božićni nakit. Izložba i prodaja više od 100 adventskih vijenaca upriličena je u kripti župne crkve, nakon svete mise na prvu adventsku nedjelju. Sav novac od prodanih vijenaca mladi su namijenili u zajednički fond za financiranje putovanja i boravka na Svjetskom susretu mladih s Papom koji će se održati iduće godine u poljskom Krakowu. Sveti Nikola je i ove godine obradovao djecu u župama Drvar i B. Grahovo. Podijelio je paketiće za 30-ak djece u župnoj crkvi u B. Grahovu, a u tome mu je pomogla Udruga žena iz Grahova koja je donirala paketiće. U drvarskoj župnoj crkvi priređen je svečani program u čast sv. Nikoli u kojem su djeca izvela prigodan igrokaz i recitale. Podijeljeno je 70-ak paketića, a donirala ih je Udruga "Hrvatski pleter iz Drvara". Nakon programa svi su izišli pred župnu crkvu gdje su uz pjesmu i odbrojavanje nazočili svečanom paljenju svjetlosnih dekoracija na zvoniku i 10-metarskom boru koji su ukrašeni i ove godine te tako cijelom Drvaru daju poseban blagdanski ugođaj. Inače, pohvalno je da su općinske vlasti u Drvaru ove godine nešto ranije ukrasile - doduše skromno - gradske ulice svjetlosnim dekoracijama, a najavljeno je da će to po prvi put biti učinjeno i u B. Grahovu. Vjernici u Drvaru za blagdan Božića duhovno se pripremaju slavljenjem misa zornica. Nakon prošlogodišnje premijerne izvedbe živih jaslica, i ove će godine u Drvaru i B. Grahovu biti upriličen taj vrhunski duhovno-kulturni događaj s bogatim programom, u Drvaru u utorak, a u srijedu u B. Grahovu. Najsiromašnijima u Drvaru i Grahovu župna karitativna sekcija podijelit će obiteljske blagdanske pakete pred Božić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije