Predsjedištvo i Središnji odbor HDZ-a BiH

Oko 600 izaslanika sudjelovat će na Saboru HDZ-a BiH u Mostaru 27. travnja

18.03.2019.
u 15:48

Danas je u Mostaru održana sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH, na kojoj je razgovarano o pripremama za sjednicu Središnjeg odbora, a bilo je riječi i o aktualnoj političkoj i sigurnosnoj situaciji na cijelom području Bosne i Hercegovine. Predsjednštvo HDZ-a BiH imenovalo je Povjerenstva za organizaciju, tehničku pripremu i provedbu pojedinačnih poslova i zadataka za održavanje XIII. Sabora HDZ-a BiH, i druge potrebne Odluke za održavanje Sabora, te raspravljalo o prijedlozima i izmjenama Statuta HDZ-a BiH.
Središnji odbor HDZ-a BiH donio je odluku o održavanju XIII. izvještajnog i izbornog sabora, koji će se održati u Mostaru 27. travnja, u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača te su usvojeni svi potrebni dokumenti i odluke za održavanje Sabora. Na XIII. Saboru HDZ-a BiH, sudjelovat će približno 600 izaslanika, od najnižih do najviših stranačkih struktura i organizacija.

Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH, predsjednik Čović komentirao je medijima proces uspostave vlasti na državnoj razini, ali i ono o čemu je govoreno na sjednici.
-Raspravili smo nekoliko tema, od pitanja uspostave vlasti, do svega onoga što se događa u BiH proteklih dana. Ovih dana nastaviti ćemo s razgovorima oko uspostave vlasti. Što se Vijeća ministara tiče, nužno je donijeti jednu zajedničku izjavu triju stranaka koje će formirati buduće Vijeće ministara. Uz izjavu, odmah ćemo pokušati rasporediti i resore i to bi bio znak da možemo ići s mandatarom, kazao je dr. Čović.

Komentirajući i nedavne navode o navodno umješanosti hrvatske obavještajne službe u selefijski pokret u BiH, kazao je kako se radi o koordiniranom plasiranju dezinformacija, kako bi se ostvario određeni učinak u javnosti.
Govoreći o posljednjoj obavještajnoj aferi u koju je, prema pisanjima medija, uključen i zamjenik ministra sigurnosti BiH i član Predsjedništva HDZ-a BiH Mijo Krešić, predsjednik Čović je rekao kako je riječ o planskom plasiranju dezinformacija.
Mijo Krešić je zamjenik ministra sigurnosti i zanimljivo je da ministar i njegov zamjenik nemaju komunikaciju. Nije dobro da se ovo događa. Ne može se izaći u javnost, iznijeti tako teške optužbe a da to nitko potkrijepi niti jednom činjenicom.
Bosna i Hercegovina se mora kroz institucije obračunati sa vaninstitucionalnim djelovanjem, kazao je dr. Čović, naglasivši kako će i u budućnosti prioriteti stranke, kao i do sada biti euroatlantske integracije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?