Nakon javne tribine

50 žitelja Tomislavgrada potpisalo donorske kartice

27.10.2017.
u 11:16

Na javnoj tribini "Darivanje organa - Novi život na dar", održanoj u četvrtak u Tomislavgradu, javnosti je predstavljena tema darivanja organa koja je pobudila veliko zanimanje među žiteljima Tomislavgrada.

Predsjednik Udruge dijaliziranih i transplantiranih bolesnika Federacije BiH Tomislav Žuljević govorio je o važnosti transplantacijske medicine i o tome kako se darivanjem organa i tkiva širom svijeta spašavaju životi teško oboljelih.

Doktorica Nermina Rizvanović iz Županijske bolnici u Zenici govorila je o moždanoj smrti i na koji način se ona utvrđuje, a u okviru tribine prikazana su i dva dokumentarna filma o transplantaciji srca te život nakon transplantacije.

Nazočnima su se obratili i predstavnici katoličke i islamske vjerske zajednice koji su iznijeli stavove tih vjerskih zajednica o transplantaciji organa, istaknuvši kako one podržavaju darivanje organa.

Organizatori tribine Udruga dijalizranih i transplantiranih bolesnika FBiH i Donorska mreža BiH izrazili su zadovoljstvo odzivom, kao i odličnom reakcijom građana, o čemu svjedoči i 50 potpisanih donorskih kartica po završetku tribine što je, kako su istaknuli, veliki broj za grad te veličine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?