DOBRO JE ZNATI

12 trikova s odjećom koji će učiniti da izgledaš vitkije

11.05.2020.
u 08:00

Samo nekoliko malih promjena, ili da kažemo prilagodba, u odijevanju može učiniti mnogo za našu figuru: smanjiti dijelove koje želimo, naglasiti one koje rado ističemo, izdužiti figuru, suziti struk, odvući pogled s jednog dijela tijela na drugi...

Ukratko može se načiniti mnogo toga da vizualno promijenimo oblik tijela - ako ga želimo mijenjati. Zato ove trikove s odjećom ne smatramo samo optičkim iluzijama već i zabavnim i praktičnim modnim alatom. S malo kreativnosti i par usvojenih caka mogu se stvoriti skladne proporcije sa sasvim svakodnevnim outfitima, piše miss7.24sata.hr.

I da, i dalje mislimo da je svako tijelo lijepo, mada se ne osjećamo uvijek tako u vlastitoj koži. Možda nam samo treba dobra kombinacija da malo nabildamo samopouzdanje? Ovih 12 trikova može pri tome pomoći. Pogledaj kako ih koriste najpopularniji svjetski oversized modeli. 

1. Koristi tamne boje da "smanjiš" dio koji je najveći

Ako želiš da neki određeni dio tijela djeluje "manje", tamne boje su dobar izbor, no djeluju samo ako s njima kombiniraš i neku svijetlu boju. Jer ono što će tamna suziti, djelovat će još manje ako svijetlom bojom "proširiš" neki drugi dio tijela. Na primjer, ako želiš da ti poprsje djeluje manje, odjeni crni top, na bijele hlače. 

2. Uspravne linije te čine vitkijom

Uspravne nas linije automatski čine vitkijima, što ih više ime u odjevnoj kombinaciji, to bolje jer ćeš djelovati i više. Preporuka je da linije budu tanje, sa sšto manjim razmakom između njih. Dobar savjet za šire bokove je nositi hlače i suknje sa širokom uspravnom linijom na boku. 

3. Vodoravne linije istaknut će dio koji želiš

Vjerojatno si sto puta čula da viodoravne linije trebaš izbjegavati jer će te proširiti. Ipak, postoji "pravi" način da ih nosiš tako da laskaju tvom tijelu. upotrijebi ih tako da čine ravnotežu na tijelu. Na primjer kako imaš male grudi, njih povećaj vodoravnim linijama. Ako si žena s oblinama vodoravne pruge će ih lijepo istaknuti. 

4. Blok bojama stvori iluziju sasvim drukčijeg oblika tijela

Color blocking je trend nastao u 1960-ima i dobar je način da se u modi stvore optičke varke. Fora je u nošenju strateški raspoređenih živih i kontrastnih boja te geometrijskih uzoraka što može promijeniti izgled cijele figure. Biraj haljine s tamnim dijelovima, geometrijskim oblicima i kontrastnim bojama. 

5. Asimetrični krojevi sjajno prikrivaju trbuh

Dijagonalni rezovi čine da naš pogled dugo putuje od jedne do druge krajnje točke te su zato asimetrični krojevi super ako želimo izgledati vitkije - izdužuju figuru. Ako ti je bolna točka na tijelu trbuh, s ovim ćeš trikom djelovati elegantnije. 

6. Vodoravne linije i rezovi na čine da izgledaš mršavije

Ovo zvuči kontroverzno, ali odjeneš li nešto s vodoravnim linijama na donji ili gornji dio tijela, djelovat ćeš više. Zašto? Što duže naš pogled putuje do vodoravne linije, to nam silueta djeluje duža. Isprobaj suknje i haljine s velikom svijetlom crtom (ili volanom) na dnu. Jednako je efikasan top s takvim detaljem u visini ramena. 

7. Produži noge naglašavajući visoki struk

Kad naglasiš struk hlačama ili suknjom, jasno razdjeljuješ torzo od donjeg dijela tijela. Ako si niska, time možeš učiniti da ti noge djeluju mnogo duže i potpuno vizualno promijeniti proporciju tijela. Nosi hlače, suknje, šorceve što višeg struka, a možeš nositi i remen čak i iznad visine pupka. 

8. “V” izrez izdužuje cijelu figuru

Za žene s većim grudima koje žele da im poprsje izgleda manje, "V" izrez može učiniti čuda, ali i promijeniti cijeli outfit. Izrez ne mora biti dubok, skladniji dojam dobit ćeš diskretnim "V" izrezom koji će izduljiti torzo. 

9. Krupnim uzorkom povećaj jedan dio tijela i smanji drugi

Optičku varku možeš postići i korištenjem uzoraka, samo upamti: što je veći uzorak, veće će dijelovati i dio na kojem ga nosiš. Veliki uzorak nosi na manje razvijenom dijelu tijela da stvoriš ravnotežu. Za suprotan efekt, isprobaj sitan uzorak, s mnogo praznina između kako bi djelovala vitkije.

10. Koristi boje i krojeve da suziš struk

Bez obzira koliko ti je struk širok, uvijek ima načina da izgleda bolje. Možeš koristiti kontrastne boje na pravim mjestima da ga oblikuješ, na primjer male horizontalne crte na tom području ili remen. Ako ti je građa tijela četvrtasta, dojam užeg struka možeš stvoriti i na druge načine. Na primjer, topovima s pelpumom i lepršavim suknjama koje dodaju volumen bokovima.

11. Ako ti je torzo manji, nosi duže topove

Kad nosiš kontrastne komade odjeće, automatski stvaraš liniju koja tijelo dijeli napola. Ako imaš mali torzo, kratki top ili hlače visokog struka mogu učiniti da izgledaš niže ili čak šire. U tom slučaju je bolje nositi duži gornji dioi, koji ipak doseže ispod pupka. Još jedan savjet, nemoj majicu gurati u hlače. 

12. Skreni pozornost na dio koji ti se sviđaja

Najveći modni trik nije sakriti nesavršenosti već naglasiti ono najljepše. Ako imaš lijepo poprsje, nosi topove koji će ga istaknuti. Ako su ti bokovi najzamamniji dio, ne plaši se hlača i suknji koji ih ističu. Kad to napraviš, nema šanse da netko primijeti neki "lošiji dio".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?