Dačić se čudi:

VIDEO 'Ne znam što je Nikoliću, bio je informiran o dolasku Milanovića'

Milanović Dačić (1)
Davor Javorović/PIXSELL
18.01.2013.
u 10:41

– I ja također mislim da je dobro da se dvojica predsjednika što prije sretnu, ali to nema nikakve veze sa susretima premijera – kazao je Dačić

Premijer Srbije Ivica Dačić komentirao je kasno sinoć u Bruxellesu, po završetku četvrte runde dijaloga s kosovskim premijerom Hashimom Thaçijem, reakciju Tomislava Nikolića na posjet premijera Zorana Milanovića Beogradu. Nikolić je, podsjetimo, rekao da nije dobro da se premijeri sastaju prije no što su se susreli predsjednici, a zaključio je i da Milanovićev posjet nije mogao biti prijateljski jer je Hrvatska tužila Srbiju za genocid.

– Pa ja ne znam što je predsjednik Nikolić mislio pod time jer je bio apsolutno informiran o tome da će Milanović doći u Beograd. I ja također mislim da je dobro da se dvojica predsjednika što prije sretnu, ali to nema nikakve veze sa susretima premijera. U obje države vlade imaju svoje, a predsjednici svoje nadležnosti – odgovorio je Dačić na pitanje Večernjeg lista.

Vlade se bave operativnim stvarima, rekao je Dačić, i nemaju vremena čekati, a njegov susret s Milanovićem bio je, kaže, u obostranom nacionalnom interesu i Hrvatske i Srbije.

– Nemoguće je postići normalizaciju odnosa bez susreta dvojice predsjednika i zato bi bilo dobro da se susretnu. Možda je dobro da se predsjednici susretnu na kraju, možda je dobro na početku, ali evo, na primjer, kad je riječ o dijalogu s Prištinom: nisu se prvo susreli predsjednici Nikolić i Atifete Jahjaga, nego Thaçi i ja – dodao je premijer Srbije.

>>Srpski Danas: Nastavlja se razdor između Nikolića i Dačića

>>VIDEO Milanović Dačiću: Bit ćemo kolege i susjedi. Pomoći ćemo vam

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?