Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Sport

Video: Navijači: Ne pada nam na pamet više u Srbiju

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova uputilo je prosvjed veleposlaniku Srbije u Zagrebu
25. siječnja 2012. u 10:42 1 komentara 2 prikaza
ruki
Foto: kurir-info.rs

Video pogledajte OVDJE.

Naime, huligani koji su u tom napadu oštetili 17 automobila (većinom su razbijena vjetrobranska stakla), postavili su dvije zasjede. Jednu kod benzinske crpke, a drugu nekoliko stotina metara dalje.


Zurnal.rs piše kako je povod napadu bio skandiranje naših navijača u Novom Sadu, za vrijeme utakmice protiv Francuske "Vukovar, Vukovar!"

– Napadači su se pojavili iznenada, iz šume kraj ceste. Jedan od njih sjekirom je razbio stražnje staklo na našem autu, a zatim i suvozačev prozor, gdje sam ja sjedio. Dobio sam i po vratu, ali nije opasno – izjavio je za Kurir Antonije Buljak iz Osijeka.

Glasnogovornica srpske policije Mileva Tomić izjavila je da je Zagrepčanin N. J., koji je lakše ozlijeđen, pušten iz bolnice.

– Priveli smo ukupno šest osoba koje se dovode u vezu s ovim napadima i radimo na otkrivanju novih okolnosti – kazala je glasnogovornica.

B92 piše da je hrvatsku kolonu automobila, koja se vraćala iz Novog Sada s utakmice, presrela veća kolona automobila srpskih navijača, a zatim je između 30 i 50 huligana napalo Hrvate.

Direktor policije Milorad Veljnović apelirao je na hrvatske navijače da se već na granici identificiraju kao navijači pa će dobiti zaštitu.

– Srpska policija bit će im na raspolaganju 24 sata dnevno! – izjavio je Tanjugu Veljnović te uputio ispriku zbog napada u Novom Sadu i Rumi.

Renato Tuksar, jedan od naših napadnutih navijača, za Kurir je izjavio:

– Kući smo se vraćali sretni i zadovoljni zbog pobjede nad Francuzima. U Novom Sadu izuzetno su nas lijepo dočekali, a sad su to ovi klinci upropastili. Ne pada mi na pamet da više dođem u Srbiju.

Stradali i novinari

Policija je jutros istražila sve naše koji su ondje, uključujući i hrvatske novinare kojima su izbušene gume na automobilima. Ispred hotela je zapaljen je i automobil Siniše Ostojića, djelatnika Hrvatskog rukometnog saveza. Dakako, auto je imao zagrebačke registarske oznake.

Domaći osuđuju napade, žale.

Srpski veleposlanik Vukičević žali zbog nemilih događanja

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova uputilo je danas prosvjed veleposlaniku   Republike Srbije u Zagrebu Stanimiru Vukićeviću zbog jučerašnjih napada na vozila hrvatskih navijača u Novom Sadu i Rumi, pri čemu su neki od hrvatskih državljana i ozlijeđeni.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Veleposlanik Vukićević izrazio je žaljenje zbog nastalih incidenata te izvijestio hrvatsku stranu kako su nadležne službe Republike Srbije dosad uhitile šest napadača na hrvatske navijače. Također je izvijestio kako se istraga i dalje nastavlja te će o svim rezultatima nadležna tijela u Republici Hrvatskoj biti pravovremeno informirana.

Obostrano je ocijenjeno kako ovakvi incidenti ne pridonose jačanju odnosa između dviju država. U tom smislu, s hrvatske strane zatražen je pojačan angažman službi sigurnosti u Republici Srbiji tijekom predstojećih ovotjednih rukometnih susreta, na kojima se očekuje i povećana nazočnost hrvatskih navijača
.

Preuzeto sa www.vecernji.hr