VELIKI USPJEH

VIDEO: Izviđač će ove sezone prezimiti u Europi

Kauboji u Višnjiku
Foto: Filip Brala/24 sata
1/2
29.11.2010.
u 12:44

Navijači Izviđača ostavili su također vrlo dobar dojam, a svojim su navijanjem nosili domaćina do nove pobjede u Europi

Dočekati proljeće u Europi. Davno je izrečena fraza i davno postavljeno mjerilo uspjeha. Nekima to ne uspijeva godinama, nekima desetljećima, a nekima nikada. Izviđač je opet uspio. Poražen je turski Izmir u Kupu pobjednika kupova i čeka se ždrijeb i protivnik s kojim će Ljubušaci igrati ovog europskog proljeća.

Zadovoljan i Ivandija

- Željeli bismo i u sljedećoj fazi jednoga lakšeg protivnika, iako lakih protivnika više nema, ali ukrajinski Budyvelnik bio bi protivnik po želji, ali ne možemo birati nego igrati protiv koga nam ždrijeb dodijeli, ali ćemo pokušati napraviti što više, kazao je Ivandija koji je zadovoljan igrom.

- I više sam nego zadovoljan. Svoju igru iz Turske prenijeli smo doma, te odigrali i za nijansu bolje, kazao je Ivandija.

Nakon pobjede u Turskoj (28:29), Izviđač je bio bolji i na svom parketu od Izmira i slavio 31:23. Nije to bilo tako glatko kako pokazuje rezultat. U drugom dijelu Turci su se dva puta uspjeli približiti na pogodak zaostatka. Oko 2500 gledatelja u dvorani zadrhtalo je u 48. minuti susreta kada je na semaforu stajalo 22:21 za Izviđač. Samo pogodak prednosti i najava infarktne završnice.

- Zabrinuo sam se malo, ali su u tom trenutku odlično odreagirali pivoti i Zeljić, objasnio je Ivandija. A razloge pada objasnio je nam je pivot Izviđača Senjamin Burić.

Podigli ritam


- Trener je od nas tražio na poluvremenu da zapnemo, ali mi smo u našim glavama dobili utakmicu i pomislili lako ćemo. Kada nam se protivnik približio, vratili smo ritam i utakmicu priveli kraju, kazao je Burić, a Ivandija je u tom razdoblju rotirao, savjetovao i s igračima igrao uz aut-liniju, ipak imao je razumijevanja za opuštanje svojih igrača.

- Na poluvremenu smo vodili s pet pogodaka prednosti, i onaj gol iz Turske to je šest, pa je čak malo i normalno da su se igrači opustili, kazao je Ivandija, a kada su shvatili da nema šale, igrači su ubacili u petu brzinu. Borasovim sedmercima, Zeljićevim topovskim udarcima izvana, Gruičićevim kontrama, Bumbakovim obranama... Ma zapravo odličnom igrom cijele ekipe napravili su seriju od 7:0 i semafor postavili u stanje kakvo se očekivalo.

- Trener nas je upozoravao na opasnosti, imali smo jedan mali pad početkom drugog dijela, ali smo utakmicu brzo riješili u svoju korist. Realizirali smo nekoliko napada, oni su izgubili nešto lopti, a i ja sam prikupio nešto obrana, kazao je jedan od junaka utakmice vratar Bumbak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije